Skip to main content

Γαλάζιοι νομάρχες …σφάζονται!

Eκτός ελέγχου τέθηκαν, λίγο πριν το συνέδριο της ΝΔ, οι σχέσεις του υποψήφιου περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας (και νυν νομάρχη Θεσσαλονίκης) Παναγιώτη Ψωμιάδη με τον νομάρχη Χαλκιδικής Αστέριο Ζωγράφο.
της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


Eκτός ελέγχου τέθηκαν, λίγο πριν το συνέδριο της ΝΔ, οι σχέσεις του υποψήφιου περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας (και νυν νομάρχη Θεσσαλονίκης) Παναγιώτη Ψωμιάδη με τον νομάρχη Χαλκιδικής Αστέριο Ζωγράφο! Σε συνάντηση των γαλάζιων νομαρχών της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας, ο πρώτος παρουσία όλων ζήτησε από τον δεύτερο να μπει αντιπερειφερειάρχης στο νομό του και αυτός αρνήθηκε λέγοντας «με ενδιαφέρει η θέση αλλά φυσικά όχι…μαζί σου. Εγώ δεν βάζω το όνομά μου κάτω από το δικό σου»!

Η λεκτική αυτή αντιπαράθεση δεν αιφνιδίασε κανέναν από τους παρευρισκόμενους, ούτε βέβαια και τους ίδιους. Οι σχέσεις των δυο ΝΔκρατών και αυτοδιοικητικών έχουν «χαλάσει» εδώ και καιρό, αν και λίγοι γνωρίζουν τους ακριβείς λόγους. Η πλευρά Ψωμιάδη υποστηρίζει ότι ο Νομάρχης Χαλκιδικής «εκβιαστικά» απαίτησε να ανακοινωθεί άμεσα το όνομά του για τη θέση του αντιπερειφερειάρχη. Αντίθετα, η πλευρά Ζωγράφου θεωρεί… «λίγο και παλαιοκομματικό» για τα σύγχρονα δεδομένα του Καλλικράτη και της Κ. Μακεδονίας, γεγονός που κατέστησε σαφές και στον επιτελάρχη του Ψωμιάδη Γιάννη Τουσιάκη σε πρόσφατη επίσκεψή του στη ΝΟΔΕ Χαλκιδικής

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν κι άλλα «επεισόδια» στην κόντρα των δυο νομαρχών και μάλιστα…εκτός έδρας. Σε πολιτικές και κοινωνικές συναντήσεις, στελέχη των δυο στρατοπέδων, «έβγαλαν τα…μαχαίρια» και απείλησαν θεούς και δαίμονες ενόψει περιοδειών του υποψήφιου περιφερειάρχη στη Χαλκιδική, οι οποίες σημειωτέον μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει, αντίθετα από άλλους νομούς της Κ. Μακεδονίας.

Η Ρηγίλλης τηρεί στάση αναμονής και δηλώνει στους κομματάρχες ότι είναι ακόμη… νωρίς για τα χρίσματα των αντιπεριφερειαρχών! Ταυτόχρονα, προβληματίζεται κι εντυπωσιάζεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ψωμιάδης στην εκλογική του περιφέρεια, κάτι που όπως φαίνεται δεν είχαν υπολογίσει. Πάντως οι υπόλοιποι νυν νομάρχες και αυριανοί…υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες είτε «την κάνουν με μικρά πηδηματάκια» για δήμους και βουλή, είτε περιμένουν τον…«διορισμό» τους από τον Ψωμιάδη ή τη ΝΔ.