Skip to main content

Γαλαμάτης: «Ετερόφωτες μετριότητες» όσοι ερμηνεύουν τον Καραμανλή

Για ειδική κατηγορία πολιτικών στελεχών που επιχειρούν να ερμηνεύσουν δημοσίως τη σιωπή Καραμανλή κάνει λόγο ο κ. Γαλαμάτης.

Στο στόχαστρό του τους... ερμηνευτές του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, βάζει σε ανάρτησή του στο facebook ο Δημήτρης Γαλαμάτης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, πρώην βουλευτής του κόμματος στη Β' Θεσσαλονίκης και πρώην δήμαρχος Βόλβης.

Ο κ. Γαλαμάτης επισημαίνει την πολιτική... επιβίωση διαφόρων στελεχών της ΝΔ, που εμφανίζονται ως συνομιλητές, συνεργάτες και τέλος πάντων «περιβάλλον» του κ. Καραμανλή, κάνοντας δημόσιες δηλώσεις για τις προθέσεις του, την ώρα που ο ίδιος σπανίως τοποθετείται κι όταν το κάνει, το κάνει με επίσημες ανακοινώσεις και λιτές δηλώσεις.

«Από το 2009 και μετά, μια ειδική κατηγορία πολιτικών στελεχών κάνει συχνά πυκνά δημόσιες παρεμβάσεις.

Αφορά πολιτικά στελέχη που... κατ' επάγγελμα ερμηνεύουν, προφανώς αυθαίρετα, τη σιωπή Καραμανλή και προαναγγέλλουν, επίσης προφανώς αυθαίρετα, τους όρους και το χρόνο μιας πιθανής επιστροφής του.

Ίσως γιατί πιστεύουν πως έτσι διατηρούν ή και αποκτούν πολιτική ισχύ, έστω κι αν αυτή η επιλογή τους ταιριάζει περισσότερο σε "ετερόφωτες μετριότητες".

Μοιάζουν να εκτελούν μια αποστολή που, εγώ τουλάχιστον νομίζω, δεν τους ανατέθηκε ποτέ και από κανέναν...», αναφέρει ο κ. Γαλαμάτης.

Το σχόλιο είναι δηκτικό, έστω κι αν αποφεύγει τις ονομαστικές αναφορές. Ψάχνοντας, σήμερα ανάλογες δηλώσεις έκανε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, πάντως... Είναι τυχαίο που επισημαίνει την ανάγκη πολιτικής επιβίωσης ορισμένων στελεχών;