Skip to main content

Γάκης: Άργησε η δικαίωση της «Γιορτής των Αγγέλων» από τον Μπουτάρη

Δηκτική ανάρτηση του πρώην αντιδημάρχου που είχε φορτωθεί το ανάθεμα της αντιπολίτευσης για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή, που όμως θυμίζει την αυριανή.

Με μια δηκτική ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook, ο περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και πρώην αντιδήμαρχος στη Θεσσαλονίκη, Βασίλης Γάκης, υποδέχτηκε την απόφαση της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη να «αναβιώσει», όπως γράφει τη χριστουγεννιάτικη συναυλία και τη φωταγώγηση του εορταστικού διάκοσμου της Θεσσαλονίκης. Μια ιδέα, που είχε λάβει τον τίτλο της «Γιορτής των Αγγέλων», και ήταν του κ. Γάκη, ο οποίος δηλώνει πλέον χαρούμενος και δικαιωμένος, έστω και με καθυστέρηση έξι ετών...

Η ανάρτηση του κ. Γάκη είναι η εξής:

«Με αφορμή την αυριανή ''αναβίωση'' της Χριστουγεννιάτικης συναυλίας με τους ONIRAMA και φωταγώγησης του εορταστικού διακόσμου της πόλης, δηλώνω σε όλους εσάς τους φίλους μου ότι αισθάνομαι ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ως πολίτης γιατί ίσως επιστρέψει η Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην πόλη μας και ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ ως δημόσιο πρόσωπο γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη δικαίωση από το να βλέπεις εκείνους -τότε αντιπολίτευση και τώρα διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης- που σε κατηγορούσαν και ασκούσαν σκληρή κριτική, να ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ τις ιδέες σου μετά από 6 χρόνια διοικητικής απραξίας, πειραματισμών και έλλειψης φαντασίας.

Έξι χρόνια τιμωρούσαν μια πόλη από ιδεολογικό δογματισμό και ως εξουσιαστικές αυθεντίες αδιαφορούσαν για το εορταστικό λαϊκό αίσθημα και την πολιτιστική μας ταυτότητα. Την απάντηση όμως την έδωσαν οι ίδιοι οι Θεσσαλονικείς που με την απαίτηση τους να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στον δημόσιο χώρο, ''έσυραν'' την διοίκηση Μπουτάρη στην υιοθέτηση του αυτονόητου για όλο τον κόσμο: Χριστούγεννα, Γιορτή για όλους. ''Κάλλιο αργά παρά ποτέ''. Καλή επιτυχία. Καλές γιορτές σε όλους».

Φωτό αρχείου: Γιορτή Αγγέλων 2-12-2006 με τους ONIRAMA