Skip to main content

GAIA: Αντί για μέρισμα, επένδυση στην έξυπνη γεωργία

Στην περαιτέρω ανάπτυξή της αποφάσισε να επενδύσει τα κέρδη της χρήσης του 2016 η Τακτική Γενική Συνέλευση της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ A.E.

Δεν θα καταβάλει μέρισμα στους μετόχους της από τη χρήση 2016 η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ A.E., όπως αποφάσισε η 3η Τακτική ΓΣ της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα. Αντ' αυτού, τα κέρδη θα επενδυθούν σε δράσεις ευφυούς γεωργίας για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας.

Τέλος, μετά από αιτήματα των μετόχων συνεταιριστών το ΔΣ δεσμεύτηκε να εξετάσει και να προχωρήσει στη συνέχιση της περιφερειακής ανάπτυξης της εταιρείας με τη δημιουργία νέων περιφερειακών δομών σε Κρήτη και Πελοπόννησο και στην περαιτέρω ενδυνάμωση της Επιτροπής Αγροτών και Αγροτικών Συνεταιρισμών, «αναγνωρίζοντας τον σημαντικό της ρόλο ως εργαλείο ανάδειξης των αναγκών των μετόχων συνεταιρισμών και διάχυσης αυτών στη διοίκηση και όχι μόνο, της εταιρείας».

Στη ΓΣ εκπροσωπήθηκε άνω του 95% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου τής GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ. Η ισχυρή πλειοψηφία των παριστάμενων μετόχων, ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις και τον ισολογισμό του προηγούμενου έτους.