Skip to main content

G20: Αισιοδοξία Σόιμπλε για συμφωνία στο ζήτημα του εμπορίου

Η σύνοδος των G20, η οποία ξεκίνησε σήμερα, θα ολοκληρωθεί αύριο, Σάββατο, με στόχο τη διαμόρφωση ενός κοινού ανακοινωθέντος για το δεθνές εμπόριο.

Αισιόδοξος για τη διαμόρφωση μίας κοινής στάσης απέναντι στο διεθνές εμπόριο εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από το βήμα της συνόδου των G20.

«Εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να φθάσουμε σε ένα κοινό ανακοινωθέν» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, σημειώσει ότι «όλα είναι θέμα γραφής» και εξήγησε πως «πρέπει να βρούμε τις σωστές λέξεις για να περιγράφουμε την εξωστρέφεια του διεθνούς εμπορικού συστήματος».

Σε κάθε περίπτωση, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ορισμένες «ευαίσθητες θέσεις» μεταξύ των εκπροσώπων των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, φωτογραφίζοντας ως εκ τούτου, την αμερικανική κυβέρνηση.

Η σύνοδος των G20, η οποία ξεκίνησε σήμερα, θα ολοκληρωθεί αύριο, Σάββατο, με στόχο τη διαμόρφωση ενός κοινού ανακοινωθέντος. Αγκάθι φαίνεται πως συνιστά το εμπόριο και ο προστατευτισμός.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το προσχέδιο του ανακοινωθέντος, μέχρι στιγμής, δεν περιλαμβάνει καμία αναφορά σ' αυτά τα δύο φλέγοντα ζητήματα.

Άλλωστε, όπως είχε υπαινιχθεί τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Σόιμπλε, εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία, αναμένεται να δρομολογηθεί μία νέα διεθνής σύνοδος.