Skip to main content

G20: Επίθεση του καναδού πρωθυπουργού στον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τριντό σε ομιλία του στο επιχειρηματικό φόρουμ B20 έκανε έκκληση να απορριφθούν λόγια που δημιουργούν διχασμό και υποκινούν τον φόβο.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό επιτέθηκε εμμέσως σήμερα στον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι η κατασκευή "τοίχων" δεν ευνοεί τη μεσαία τάξη.

"Ξέρουμε όλοι ότι η απομόνωση, η οικοδόμηση τοίχων ή το να κλεινόμαστε στον εαυτό μας, δεν δημιουργούν ευκαιρίες, ούτε ανάπτυξη, ούτε οφέλη για τη μεσαία τάξη" είπε ο Καναδός πρωθυπουργός σε ομιλία του στο επιχειρηματικό φόρουμ B20 που διεξάγεται στο Χανγκτζόου της Κίνας, την παραμονή της έναρξης της συνόδου κορυφής της Ομάδας των 20 ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών (G20).

Ο Τριντό έκανε έκκληση να απορριφθούν "λόγια που δημιουργούν διχασμό και υποκινούν τον φόβο" ενώ τάχθηκε υπέρ της καλύτερης κατανομής των ωφελημάτων της παγκοσμιοποίησης στους απλούς ανθρώπους.

"Η μεσαία τάξη εργάζεται πιο σκληρά από ποτέ και έχω την εντύπωση ότι δεν τα βγάζει πέρα. Υπάρχει μια αίσθηση ότι η παγκόσμια οικονομία δεν ωφέλησε παρά ελάχιστους ανθρώπους τις τελευταίες δεκαετίες" πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός αυτό "προκαλεί ένα αίσθημα κατά του ελευθέρου εμπορίου και έναν προεκλογικό λόγο εναντίον του ελευθέρου εμπορίου".