Skip to main content

«Φυγομαχία η καταψήφιση του ασφαλιστικού»

Επιτακτική χαρακτήρισε την ανάγκη για ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτησή του στην Ολομέλεια.
Επιτακτική χαρακτήρισε την ανάγκη για ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου από το βήμα της Βουλής ο κ. Παπανδρέου κατά τη συζήτησή του στην Ολομέλεια.

«Αν τα πράγματα στο ασφαλιστικό μείνουν ως έχουν, θα κινδυνεύσουν οι πολίτες, όχι η κυβέρνηση. Δεν πρέπει οι επόμενες γενιές να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες μιας φυγομαχίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως η πρόκληση είναι ξεκάθαρη: «Αν θα λάβουμε αποφάσεις που επιτείνουν τη αδράνεια, την ατολμία ή αν θα σταθμίσουμε το συμφέρον αυτών που δεν έχουν καν ακόμη γεννηθεί».

Πρόσθεσε, δε, ότι «ζούμε το τέλος ενός πελατειακού κράτους. Αυτή η κυβέρνηση θα αποτελειώσει αυτό το κράτος που έθεσε σε κίνδυνο το ασφαλιστικό σύστημα».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανατρεπτικότητα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ενώ κατηγόρησε τη μείζονα αντιπολίτευση πως «δεν μετανιώνει» για τη διόγκωση του ελλείμματος, γεγονός που πιστοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Μνημόνιο είπε χαρακτηριστικά αποτελεί μνημόσυνο της διακυβέρνησης της ΝΔ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε αναλυτικά στις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο και εξήρε τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις που διατύπωσαν. Κάλεσε, μάλιστα, τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας να τις λάβουν υπόψη.

«Όσο πιο γρήγορα βάλουμε τέλος στα κακώς κείμενα, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να ασχοληθούμε με τα θετικά αυτής της χώρας με την υιοθέτηση ενός διαφορετικού μοντέλου ανάπτυξης», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Τέλος, κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να υπερβούν τις κομματικές «υποχρεώσεις» και να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.