Skip to main content

Φτωχός ένας στους τρεις πολίτες στα Σκόπια

Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό φτώχειας στα Σκόπια, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία, καθώς σχεδόν ένας στους τρεις πολίτες της χώρας δηλώνει φτωχός.
Ιδιαίτερα υψηλό είναι το ποσοστό φτώχειας στα Σκόπια, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα, σε ποσοστό 31,1% των πολιτών της χώρας είναι φτωχό και μόλις 4,5% των πολιτών απάντησε ότι ο μισθός του επαρκεί, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες του.

Όπως επισημαίνεται είναι το υψηλότερο ποσοστό φτώχειας που καταγράφεται φέτος στην ΠΓΔΜ τα τελευταία τρία χρόνια. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν επίσης ότι περισσότεροι από τους μισούς φτωχούς πολίτες ζουν σε οικογένειες με περισσότερα από πέντε μέλη ενώ ποσοστό 42,7% των φτωχών πολιτών είναι άνεργοι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο αριθμός των φτωχών πολιτών στα Σκόπια μειώνεται και γι αυτό το λόγο αυξάνεται στις άλλες πόλεις. Ποσοστό 60% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι με το μισθό του δεν μπορεί να καλύψει πλήρως ή κατά κύριο λόγο τις ανάγκες επιβίωσής του.