Skip to main content

Φτωχότερη η οικογένεια του ΠΑΟΚ, «έφυγε» ο Γιώργος Κασιμάτης

Ο εκληπών υπήρξε παράγοντας του ποδοσφαιρικού «Δικεφάλου» κατά τις προηγούμενες δεκαετίς αλλά και του «ασπρόμαυρου» βόλεϊ μεταγενέστερα

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 76 ετών ο παράγων του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ κατά τις προηγούμενες δεκαετίες και του βόλεϊ μεταγενέστερα, Γιώργος Κασιμάτης. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε αντιπρόεδρος της διοίκησης των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης αλλά και Α΄αντιπρόεδρος στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Ο Γιώργος Κασιμάτης γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 1941, ήταν γενικός αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ που το 1985 πήρε το πρωτάθλημα Ελλάδας και αντιπρόεδρος της Λίγκας του ποδοσφαίρου. Θήτευσε σαν γενικός αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ. Υπέστη προ μηνός οξύ έμφραγμα, το οποίο του προκάλεσε σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες και μετά από καθημερινή πάλη να κρατηθεί στη ζωή έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έστειλε συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κασιμάτη, γράφοντας σχετικά: «Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Κασιμάτη για τον άδικο χαμό του».
Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ εξέφρασε την βαθύτατη οδύνη του για τον θάνατο του Γεώργιου Κασιμάτη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 10.00 το πρωί στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης. Στην κηδεία θα παρευρεθούν ο γενικός γραμματέας της ΕΟΠΕ, Νεκτάριος Χαλβατζής, και τα μέλη του ΔΣ, Θεόφιλος Ορφανίδης και Νίκος Δατσέρης.

Η εμπλοκή του με το βόλεϊ άρχισε το 1997 και μάλιστα είχε βοηθήσει το τμήμα του ΠΑΟΚ να βγει από την αφάνεια και να μπει στο δρόμο του πρωταθλητισμού.
Από τον Ιούνιο του 2015 κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης, ενώ διετέλεσε Διοικητικό Στέλεχος της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Στις εκλογές της ΕΟΠΕ τον Σεπτέμβριο του 2016 εκπροσώπησε το σωματείο του Α.Σ. Πάνθεον Λιτοχωρίου. Στο Διοικητικό Συμβούλιο ήταν Α' αντιπρόεδρος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ αποφάσισε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες των εθνικών πρωταθλημάτων το Σαββατοκύριακο.