Skip to main content

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Τα φαινόμενα με τις βροχές στα βορειοδυτικά και προς το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Δευτέρα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, όπως αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά και προς το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά στο βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ.

Στην Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από τη νύχτα στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία και προς το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στις δυτικές περιοχές) θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη παρουσιάζονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα είναι τοπικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.