Skip to main content

Ευθύνονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που κυβέρνησαν επί 40 χρόνια;

Η «προοδευτική» συμπεριφορά του Μπουτάρη, η πολιτική αυτοκτονία του Μητρόπουλου και το μεγάλο παραμύθι του Greek Stream.

Ό,τι θέλουν λένε. Φταίει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που κυβέρνησαν επί 40 χρόνια, και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, που κυβέρνησε μόνον επτά μήνες, είπε ο Τσίπρας. Αν οι ευθύνες καταλογίζονται με τον χρόνο διακυβέρνησης και όχι με τα αποτελέσματα, τότε πρέπει να απαλλαγεί και ο Ιωαννίδης για όσα συνέβησαν στην Κύπρο, επειδή κι αυτός μόνον επτά μήνες κυβέρνησε.

Δυστυχώς, τέτοιες ανοησίες, δεν απαντούνται από τα αστικά κόμματα, αφού η επιλογή των στελεχών τους δεν γίνεται αξιοκρατικά, αλλά με παλαιοκομματικά κριτήρια. Μπορεί να αριθμήσει κάποιος, πόσοι πολιτικοί αστικών κομμάτων έχουν πολιτική παιδεία, για να μπορούν να απαντούν στις σαχλαμαρίτσες των «προοδευτικών»; Κι αφού δεν υπάρχει η σωστή απάντηση, ο κόσμος θεωρεί ότι κάθε σαπουνόφουσκα που εκφέρεται, είναι ορθή.

Πάψτε μωρέ να προσβάλλετε τους Έλληνες, ταυτίζοντας τους λαθρομετανάστες με τους δικούς μας που μετανάστευσαν σε άλλες χώρες. Μέχρι και τα δόντια τους εξέταζαν, μη και έχουν μολυσματικές ασθένειες, για να τους δεχθούν. Και με συμβόλαια για συγκεκριμένες δουλειές και συγκεκριμένο χρόνο και σε συγκεκριμένο τόπο. Τι σχέση έχουν οι φυγόστρατοι Ασιάτες με τους δικούς μας;

Ο Τσίπρας προσκρούει με ταχύτητα στην πραγματικότητα, αλλά μόνον όταν έχει απέναντί του σοβαρούς ακροατές. Όταν βρίσκεται στο στοιχείο του, αφήνει τον σοβιετισμό να ξεχειλίζει. Οι παλιοί έλεγαν, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι.

Αυτή η «προοδευτική» συμπεριφορά του Μπουτάρη, δεν ενοχλεί τους συμβούλους; Η φράση «θα σου το εξηγήσω να το βάλεις στο χοντρό σου το κεφάλι», δείχνει ευγένεια, πολιτικό ήθος, ψευτομαγκιά, αντιδημοκρατικότητα, ασέβεια στον εκλεγμένο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου; Τι δείχνει; Πάντως όχι σοβαρότητα, απαραίτητο χαρακτηριστικό που επιβάλλεται να έχει όποιος εκπροσωπεί πολίτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει άλλους είδους ανάπτυξη, και επί επτά μήνες οι «αρμόδιοι» ομφαλοσκοπούσαν. Και το ΠΑΣΟΚ ήθελε «άλλου είδους» ανάπτυξη κατά την δεκαετία του ’80, και έδιωξε όλες τις επενδύσεις, καταφέροντας καίριο πλήγμα στον παραγωγικό ιστό της χώρας. Ο Μητσοτάκης κάτι πήγε να κάνει, όμως οι φίλοι τού Αντώνη είχαν άλλα σχέδια. Οι επόμενοι αδιαφόρησαν και η «πρώτη φορά Αριστερά» αποτελειώνει ότι λίγο απέμεινε. Η Ελλάδα ποτέ δεν μαθαίνει.

Θα θυμάστε βέβαια, ότι μόνον σ’ αυτήν την στήλη της voria.gr, από την πρώτη στιγμή χαρακτηρίσαμε απίστευτο παραμύθι την δήθεν κατασκευή του Greeck Stream, όπως αποκάλεσε τον αόρατο αγωγό ο Τσίπρας, σε στιγμή σοβιετικής έξαρσης. Ο Λαφαζάνης βέβαια δεν μου δίνει την εντύπωση ότι διαθέτει την κατάλληλη αντιληπτική ικανότητα, ώστε να διαβλέψει τι παιχνίδια παίζονται. Αλλά, και ο Τσίπρας έχει τα ίδια μυαλά;

Σκύλιασαν οι Δυτικοί να ακυρωθεί ο South Stream, αλλά μόλις προχθές οι Γερμανοί υπέγραψαν συμφωνία με τους Ρώσους για την κατασκευή και άλλου αγωγού που να προμηθεύει με ρωσικό αέριο τους Γαλλογερμανούς. Χωρίς να δώσουν οι Ρώσοι πέντε δισ. που πίστευε ότι θα πάρει ο Λαφαζάνης. Τόση πολιτική αφέλεια;

Πράγματι, ο Μητρόπουλος κράτησε την υπόσχεσή του και αυτοκτόνησε. Πολιτικά, εννοώ. Με όσα έκανε, που μάλλον δεν κατανοεί, ίσως επειδή ως άνθρωπος της υψηλής διανόησης κινείται σε άλλες σφαίρες, και δεν κατανοεί τα απλά, τα έκανε μαντάρα. Μπορεί σε άλλο επάγγελμα να διαπρέψει.

Καλλισθένης