Skip to main content

FT: Η συμφωνία Καμμένου απειλεί την κυβερνητική σταθερότητα

Ο Πάνος Καμμένος έρχεται αντιμέτωπος με ερωτήματα, καθώς η συμφωνία για τα βλήματα απειλεί να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση, υπογραμμίζουν οι FT.

Για «αμφιλεγόμενη συμφωνία» κάνουν λόγο οι Financial Times σε σημερινό τους δημοσίευμα σχετικά με την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, σημειώνοντας πως «ο Πάνος Καμμένος έρχεται αντιμέτωπος με ερωτήματα, καθώς η συμφωνία απειλεί να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση».

Στο άρθρο με τίτλο «Οι Έλληνες συγκρούονται για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία», η εφημερίδα αναφέρει ότι ο υπουργός Άμυνας «αντιμετωπίζει ερωτήματα καθώς η συμφωνία απειλεί να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση».

Οι Financial Times γράφουν ότι ο Πάνος Καμμένος προχώρησε σε μία παραγγελία 66 εκατ. ευρώ από τη Σαουδική Αραβία για πολεμοφόδια που έχουν κατασκευαστεί από ελληνικό αμυντικό εργοστάσιο, ενώ η συμφωνία έγινε με τοπικό επιχειρηματία ο οποίος υποστήριξε ότι ενεργούσε εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας. 

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι μία τέτοια συμφωνία υπό αυτές τις συνθήκες «παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους κατά της διαφθοράς».

«Τόσο η Ελλάδα όσο και η Σαουδική Αραβία έχουν απαγορεύσει επίσημα την παρουσία μεσαζόντων στις πωλήσεις όπλων στη βάση ότι οι απευθείας διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε κυβερνήσεις μειώνουν την πιθανότητα να υπάρξουν μίζες» τονίζεται.

Η εφημερίδα επισημαίνει τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρεται και στον μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο, σημειώνοντας ότι έχει καταδικασθεί για λαθρεμπόριο.