Skip to main content

Φρουζής: Δεν έδωσα ποτέ μου λεφτά σε κανέναν πολιτικό

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis λέει πως ορισμένους από τους πολιτικούς τα ονόματα των οποίων έχουν εμπλακεί στην υπόθεση, δεν τους συνάντησε ποτέ

«Ποτέ δεν έδωσα χρήματα, όχι μόνο στον κ. Γεωργιάδη, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο πολιτικό», επαναλαμβάνει σε νέα συνέντευξή του ο Κωνσταντίνος Φρουζής, τονίζοντας ότι ουδέποτε διακίνησε μαύρο χρήμα σε πολιτικούς.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis λέει ακόμη πως ορισμένους από τους πολιτικούς τα ονόματα των οποίων έχουν αναφερθεί στην υπόθεση, δεν τους έχει συναντήσει ποτέ. «Είδα τον κ. Πικραμμένο στο Μέγαρο Μουσικής σε μια εκδήλωση και μου έδωσε την κάρτα του. Δεν τον έχω ξανά δει, δεν τον έχω ξανασυναντήσει. Όπως δεν έχω συναντήσει και τους κυρίους Αβραμόπουλο και Βενιζέλο».

Σχετικά με την σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά είπε: «Συνάντησα τον κ. Σαμαρά μία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και υπό την ιδιότητά μου του πρόεδρου του ΣΦΕΕ. Ήταν μια ολιγόλεπτη συνάντηση με θέμα τις οφειλές του Δημοσίου προς τις φαρμακευτικές, ελληνικές και πολυεθνικές».

Στη συνέντευξή του, ο κ. Φρουζής υποστηρίζει ότι το «project Harvard» δεν αποτέλεσε προσπάθεια επηρεασμού αξιωματούχων που αποφάσιζαν για το φάρμακο. Υποστήριξε ότι το project εκπονήθηκε με πρωτοβουλία της μητρικής Novartis για τη συνεργασία όλων των φορέων της υγείας για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών εν μέσω κρίσης.

Για τον Γιάννη Στουρνάρα είπε: «Τον γνώρισα ως πρόεδρο του ΙΟΒΕ. Είχα επαφές μαζί του υπό την ιδιότητά μου ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ όταν ήταν στον ΙΟΒΕ και κάποιες όταν ήταν υπουργός Οικονομικών».

Στο τέλος της συνέντευξής του, ο κ. Φρουζής τόνισε ότι δεν έχει κληθεί να καταθέσει και ότι αν είχε κληθεί, θα είχε διαφωτίσει πολλές πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης.