Skip to main content

Φραγκιαδάκης: Καθήκον μας οι πρωτοβουλίες για επιτάχυνση της ανάκαμψης

Η διοχέτευση ρευστότητας προς μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις είναι προαπαιτούμενο για την ενίσχυση της παραγωγικότητας, είπε ο CEO της ΕΤΕ

«Στη συγκυρία που βρισκόμαστε είναι καθήκον μας να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και επιτάχυνση της οικονομικής ανάκαμψης και της μείωσης της ανεργίας. Οι ελληνικές μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις διαχρονικά απαρτίζουν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, ενώ έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης», επισήμανε ο διευθυνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λ. Φραγκιαδάκης, σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, για την υπογραφή συμφωνιών με τις συστημικές τράπεζες για την χρηματοδότη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

«Καθώς ελπίζουμε πως βρισκόμαστε στο μεταίχμιο μεταξύ ύφεσης και ανάπτυξης, η διοχέτευση ρευστότητας προς μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις είναι προαπαιτούμενο για την ενίσχυση της παραγωγικότητας. Βοηθώντας τις ελληνικές επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια, αλλά και προσφέροντάς τους κεφάλαιο κίνησης, ώστε να διευρύνουν τις εργασίες τους, ωφελεί καταρχήν άμεσα τις επιχειρήσεις αυτές, αλλά δημιουργεί και παράπλευρα οφέλη, καθώς ενισχύει τις συνεργαζόμενες με αυτές εταιρίες, τους εργαζόμενους αλλά και το κοινωνικό σύνολο που τις περικλείει», πρόσθεσε ο κ. Φραγκιαδάκης, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Επισήμανε, επίσης, ότι οι τράπεζες, με το ρόλο τους ως χρηματοοικονομικός διαμεσολαβητής, «παντρεύουν» τη ζήτηση με την προσφορά κεφαλαίων. Πέραν της διοχέτευσης της δικής τους ρευστότητας στην αγορά, πρέπει να προσανατολίζονται συνεχώς και στην ενθάρρυνση και προσέλκυση διεθνών κεφαλαίων για επενδύσεις στην Ελλάδα, πρόσθεσε.

Η υπογραφή της σημερινής συμφωνίας, ανέφερε ο κ. Φραγκιαδάκης, συνδυάζει όλα τα παραπάνω. «Χρηματοδοτικές λύσεις που συνδυάζουν την ευρωπαϊκή με την εγχώρια τεχνογνωσία διευρύνουν και διευκολύνουν την πρόσβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση. Το γεγονός πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα εμπεριέχει κίνητρα για την απασχόληση των νέων είναι ένα επιπλέον πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό της πρωτοβουλίας αυτής», συμπλήρωσε.

«Αν θέλουμε η ανάκαμψη της οικονομίας να είναι μακροχρόνια και να βασίζεται σε γερά θεμέλια, τότε πρέπει να κρατήσουμε τα νέα μυαλά εδώ και οπωσδήποτε αυτή η ανάκαμψη να συμπεριλαμβάνει και να οδηγείται από τους νέους. Η συμμετοχή των 4 συστημικών τραπεζών σε αυτό το πρόγραμμα υπογραμμίζει τον κοινό μας στόχο για την χρηματοδότηση και αναζωπύρωση της οικονομίας», τόνισε και κατέληξε:

«Μετά την σημερινή υπογραφή της συμφωνίας, στην Εθνική Τράπεζα αφοσιωνόμαστε στην γρήγορη και ουσιώδη διοχέτευση του προϊόντος στην αγορά και τους πελάτες μας».