Skip to main content

Φούρνος Λεμονή: Cupcakes με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας για τη στήριξη της εφαρμογής OLGA

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των cupcakes θα προσφερθούν στον Οργανισμό «Πράξη Αγάπης» για την ενίσχυση της δωρεάν ψηφιακής εφαρμογής που αφορά στην προστασία των γυναικών

Με έναν πρωτότυπο τρόπο αποφάσισε να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας (8 Μαρτίου) η εταιρεία «Φούρνος Λεμονή» από τη Χαλκιδική, που ένωσε τις δυνάμεις της με τον Οργανισμό «Πράξη Αγάπης» με σκοπό την υποστήριξη της ψηφιακής εφαρμογής «OLGA» και την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη βία ενάντια των γυναικών.

Συγκεκριμένα, στο δίκτυο καταστημάτων της εταιρείας θα διατίθενται από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου ειδικά cupcakes με το όνομα «OLGA», τα έσοδα από τις πωλήσεις των οποίων θα προσφερθούν στον Οργανισμό, ο οποίος δημιούργησε και υποστηρίζει την πρώτη δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή στην Ελλάδα για την προστασία των γυναικών. Σε αυτό το πλαίσιο θα λειτουργήσει κι ένα κέντρο ενημέρωσης στο νέο κατάστημα της Φούρνος Λεμονή στην περιοχή Κεραμεία Αλλατίνη.  

«Η σύμπραξή μας με τον Οργανισμό ‘’Πράξη Αγάπης’’ είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, για να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Οργανισμό για την πρωτοβουλία δημιουργίας της εφαρμογής ‘’OLGA’’. Σε μια εποχή που η βία κατά των γυναικών φαίνεται ότι αυξάνεται στη χώρα μας είναι σημαντική κάθε ενέργεια που συμβάλλει στην εξάλειψη του φαινομένου» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Φούρνος Λεμονή, Μιχάλης Λεμονής.

Image

Η δε διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού «Πράξη Αγάπης», Δέσποινα Καβύρη, τόνισε πως «η υποστήριξη όλων σε μία πρωτοβουλία που έχει ως σκοπό την ενθάρρυνση των γυναικών και κατ’ επέκταση της εξάλειψη της βίας είναι καθοριστική για τη δημιουργία ενός ακόμη καλύτερου κόσμου, όπου καμία γυναίκα δεν νιώθει μόνη. Ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία Φούρνος Λεμονή για την έμπρακτη στήριξη του έργου μας, καθώς και για τη συνολική κοινωνική τους προσφορά».

Όλες οι γυναίκες θύματα βίας άνω των 16 ετών θα μπορούν να αξιοποιούν την εφαρμογή και να επικοινωνούν μέσω γραπτών μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο με εξειδικευμένο προσωπικό ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.

Μάλιστα, η εφαρμογή θα περιλαμβάνει και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την έμφυλη βία, την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, αλλά και τις δημόσιες δομές προστασίας γυναικών. Ταυτόχρονα, θα παρέχεται η δυνατότητα συλλογής στατιστικών στοιχείων σχετικά με τις μορφές βίας, τον αριθμό των γυναικών και τις περιοχές από όπου επικοινωνούν. Τα ανώνυμα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα στην Πολιτεία, ώστε να βοηθήσουν στην επεξεργασία αποτελεσματικών λύσεων για την εξάλειψη του φαινομένου.