Skip to main content

Φώτσης: «Να φανούμε δυνατοί και έτοιμοι με Γαλλία»

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος, Αντώνης Φώτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με την Γαλλία για την φάση των «8» του Ευρωμπάσκετ.

 

Αισιόδοξος εν όψει της αναμέτρησης με την Γαλλία για την φάση των «8» του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας εμφανίστηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος, Αντώνης Φώτσης, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ. 
 
«Περιμέναμε τόσο καιρό να φτάσουμε στην οκτάδα και τώρα είμαστε στο Κάουνας. Το παιχνίδι της Πέμπτης είναι σίγουρα το πιο σημαντικό από όσα έχουμε δώσει μέχρι τώρα στη διοργάνωση. Όποιος χάσει, δεν μπορεί να συνεχίσει», τόνισε ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας. 
 
«Δεν σκεφτόμαστε ότι σε περίπτωση ήττας υπάρχει δεύτερη ευκαιρία, για να προκριθούμε στο Προολυμπιακό τουρνουά μέσω των αγώνων κατάταξης. Αντιμετωπίζουμε τον αγώνα με τη Γαλλία σαν μία μοναδική ευκαιρία, που μας έχει παρουσιαστεί. Το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε. Δεν σκεφτόμαστε τι θα γίνει σε περίπτωση ήττας. Αυτή τη στιγμή κοιτάμε μόνο το ματς της Πέμπτης και πώς θα είμαστε εμείς οι νικητές», πρόσθεσε. 
 
Για τον προσεχή αντίπαλο και τι θα χρειαστεί από την ελληνική ομάδα για να έρθει η νίκη, ο 30χρονος φόργουορντ είπε: «Η Γαλλία είναι μία πολύ καλή ομάδα, από τις καλύτερες ομάδες στη διοργάνωση, με εξαιρετικούς παίκτες σε κάθε θέση κι ένα γεμάτο ρόστερ. Θα πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι για να έχουμε πιθανότητες για τη νίκη. Ίσως θα πρέπει να πραγματοποιήσουμε την καλύτερη εμφάνιση από όσες έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Θα πρέπει να είμαστε καλοί και αποτελεσματικοί στην άμυνα και την επίθεση, να αποφύγουμε τα πολλά λάθη και να δώσουμε το δικό μας ρυθμό στο παιχνίδι». 
 
Η Γαλλία ήταν σαφές πως προτίμησε να αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Ελλάδα. «Αυτό δεν μας απασχολεί. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και παίρνει τις δικές του αποφάσεις. Όποιος κι αν ήταν ο αντίπαλος σε αυτή τη φάση θα ήταν ένας δύσκολος αγώνας, αφού όλες οι ομάδες του πέμπτου ομίλου ήταν πολύ δυνατές. Μας ενδιαφέρει μόνο τι κάνει η δική μας ομάδα», σχολίασε ο Αντώνης Φώτσης, που δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία ούτε στην παράδοση. «Δεν μας απασχολεί τι έγινε στο παρελθόν, αλλά τι θα γίνει τώρα. Το παρελθόν δεν αλλάζει. Εμείς θέλουμε να φανούμε δυνατοί κι έτοιμοι την Πέμπτη».