Skip to main content

Φωτόπουλος: Λήψη μέτρων για να σταματήσει η φυγή των επιχειρήσεων

Τη λήψη μέτρων προκειμένου να σταματήσει η φυγή των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, ζητά από τον υπουργό Οικονομικών, ο δήμαρχος Δέλτα.

Έκκληση στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, να λάβει μέτρα προκειμένου να σταματήσει την φυγή επιχειρήσεων στο εξωτερικό, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, απευθύνει ο δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Δέλτα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Από την πρώτη στιγμή είδαμε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και το επισημάναμε με επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό. Είναι ένα πρόβλημα πολύ πιο σημαντικό από την αρνητική εικόνα της ουράς στο ΑΤΜ η οποία κυριάρχησε μετά την ανακοίνωση των capital controls. Είναι ένα πρόβλημα που εξελίσσεται πίσω από τις κάμερες. Γι' αυτό δεν το αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα στην πλήρη του διάσταση.

Ως Δήμαρχος της Βιομηχανικής Περιοχής της Θεσσαλονίκης, που δέχεται πλήγμα με τις πιο ραγδαίες συνέπειες στην ιστορία της, ενώνω τη φωνή μου με τους εργαζόμενους που άρον άρον χάνουν τη δουλειά τους λόγω των τελευταίων εξελίξεων αλλά και με τους επιχειρηματίες που αναγκάζονται με μεταφερθούν στο εξωτερικό για να αντέξουν.

Κάνω έκκλησηστον Υπουργό Οικονομίας να λάβει άμεσα μέτρα. Κι εμείς θα είμαστε στο πλευρό του για να βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστεί".