Skip to main content

Βίντεο-σοκ από τα βασανιστήρια του Βαγγέλη Γιακουμάκη(vid)

Στο βίντεο απεικονίζεται ο Βαγγέλης Γιακουμάκης πεσμένος στο κρεβάτι του δωματίου του, να παρακαλάει την παρέα Κρητικών να τον αφήσουν ελεύθερο.

Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες στις οποίες παρουσιάζεται ο άτυχος σπουδαστής Βαγγέλης Γιακουμάκης την ώρα που συμφοιτητές τον βασανίζουν. Οι φωτογραφίες είναι από βίντεο - ντοκουμέντο, το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο «Ελεύθερος Τύπος».

Το βίντεο διάρκειας, δυόμιση λεπτών, διαδραματίζεται στην Εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Εκεί απεικονίζεται ο Γιακουμάκης πεσμένος στο κρεβάτι του δωματίου του στην Εστία, να παρακαλάει την παρέα των οκτών Κρητικών συμφοιτητών του να τον αφήσουν ελεύθερο.

Το βίντεο καταγράφεται από ένα από τα άτομα που του επιτίθενται. Οι νεαροί ξεσπούν σε γέλια, ενώ ο Βαγγέλης Γιακουμάκης τους ουρλιάζει και τους λέει ότι πονάει. Ο Βαγγέλης δεν μπορεί να κουνήσει ούτε τα χέρια του ούτε τα πόδια του. «Αφήστε με πονάω» τους λέει γελώντας μηχανικά. Ένας από τους σκληρούς Κρητικούς τον βρίζει χυδαία. Η «πλάκα» φαίνεται να ξεπερνά κάθε όριο όταν ένας μυώδης νεαρός πιάνει κεφαλοκλείδωμα τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο 20χρονος μην μπορώντας να κουνηθεί περιμένει να τελειώσει το μαρτύριό του.

Κάποια στιγμή ένας από τους νεαρούς ακούγεται να λέει «Φτάνει. Αφήστε τον τώρα». Λίγο μετά το μαρτύριο τελειώνει. Οι νεαροί, μαζί και εκείνος που τραβάει το βίντεο βγαίνουν από το δωμάτιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το βίντεο αυτό βρέθηκε στα χέρια των αρχών όταν κάποιος από τους σπουδαστές «έσπασε» και το παρέδωσε σε υπάλληλο της Γαλακτοκομικής Σχολής θέλοντας να δείξει τα όσα πραγματικά συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες της Εστίας.