Skip to main content

Έλατο, 14.000 led και... μαμούθ στην Αριστοτέλους για τα Χριστούγεννα

Φυσικό δέντρο ύψους 20 μέτρων θα στηθεί φέτος στην πλατεία - Θα στολιστεί με 14.000 φωτάκια τύπου led - Θεματικό πάρκο για την «Εποχή των Παγετώνων»

Διαφορετικά θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος σχεδιάζει ένα νέο χριστουγεννιάτικο σκηνικό για την πόλη.

Τη φετινή χρονιά το κέντρο της πόλης θα είναι με περισσότερα φώτα και με παραδοσιακό άρωμα, ενώ σχεδιάζονται λιγότερες εκδηλώσεις αλλά με μεγάλη απήχηση στο κοινό. Το εορταστικό κλίμα στην πόλη θα ξεκινήσει από τις 30 Νοεμβρίου και οι δράσεις θα διαρκέσουν έως τις 7 Ιανουαρίου.

Η πρόταση της διοίκησης του δήμου θα παρουσιαστεί επίσημα τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου και θα κληθεί το Σώμα να την εγκρίνει.
Φέτος, το βάρος για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και τις εκδηλώσεις σήκωσαν οι αντιδήμαρχοι Παιδείας και Αθλητισμού Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης και Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας. Το κόστος όλου του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου και δραστηριοτήτων ανέρχεται στο ποσό των 150.000 ευρώ και θα καλυφθεί από τα ταμεία του δήμου.

Οι χριστουγεννιάτικες δράσεις και ο διάκοσμος ξεκίνησαν να προετοιμάζονται από τη δημοτική αρχή από το καλοκαίρι.

Ένα φυσικό δέντρο 20 μέτρων στην πλατεία Αριστοτέλους

Σύμφωνα με την πρόταση του δήμου Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους θα τοποθετηθεί ένα φυσικό έλατο, ύψους 20 μέτρων. Θα στολιστεί με 14.000 φωτάκια τύπου led. Το περυσινό καράβι του Απόστολου Βέττα, που στόλιζε την πλατεία, θα μεταφερθεί μπροστά στο δημαρχείο.

Στην πλατεία θα τοποθετηθούν ξύλινα φωτιζόμενα σπιτάκια δραστηριοτήτων, καθώς και το σπίτι του Άι – Βασίλη. Επίσης, θα στηθεί ένα θεματικό πάρκο «Η Εποχή των Παγετώνων», όπου μέσα μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να δουν πέντε ρομποτικά εκθέματα σε πραγματικές διαστάσεις ζώων της εποχής των Παγετώνων. Συγκεκριμένα, μέσα στη φωτιζόμενη σκηνή, που θα στηθεί στη δεξιά πλευρά της πλατείας, θα είναι ένα μαμούθ (2μ), ένας μαχαιρόδοντας, ένας τριχωτός ρινόκερος, μια αρκούδα των σπηλαίων καθώς και ένα γιγάντιο ελάφι.

Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και παραδοσιακό καρουζέλ καθώς και το χριστουγεννιάτικο τρενάκι για τα μικρά παιδιά. Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι τα παιδιά και καθημερινά θα λαμβάνουν χώρα δεκάδες παιδικές εκδηλώσεις, που θα ξεκινήσουν από τις 2 Δεκεμβρίου.

Ειδικές φωτιζόμενες εικαστικές εγκαταστάσεις

Ο εορταστικός διάκοσμος της πόλης φέτος αναμένεται να εμπλουτιστεί. Θα χρησιμοποιηθούν τα φωτάκια και οι γιρλάντες που υπήρχαν από τις προηγούμενες χρονιές, ο διάκοσμος από την περσινή περίοδο του Απόστολου Βέττα καθώς και νέα φώτα.

Ένα μεγάλο πεφταστέρι με διάμετρο 10 μέτρα θα τοποθετηθεί στη Φιλικής Εταιρείας. Επίσης, φωτιζόμενοι κύκλοι, οι οποίοι θα παραπέμπουν σε χριστουγεννιάτικες μπάλες, θα διακοσμήσουν την οδό Μητροπόλεως.

Ουρανός με μπάλες θα τοποθετηθεί στην οδό Κούσκουρα και Καρ. Ντηλ, ενώ νέος φωτισμός θα μπει και σε πολλούς άλλους δρόμους. Επίσης, για πρώτη φορά θα φωτιστούν με γιρλάντες οι ιστοί στην Λεωφόρο Νίκης.

Οι μουσικές εκδηλώσεις και το show πυροτεχνημάτων

Στην πλατεία πρόκειται να στηθεί και ένα stage όπου θα φιλοξενηθούν τρεις μεγάλες μουσικές εκδηλώσεις, με τους Onirama, Mousa και Ιμάμ Μπαϊλντί.

Η έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου θα ξεκινήσει στις 30 Νοεμβρίου με μια μεγάλη μουσική γιορτή στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου θα ανάψουν τα φώτα τόσο του δέντρου όσο και της πόλης. Εκείνη την ημέρα θα πραγματοποιηθεί η συναυλία των Onirama.  

Η δεύτερη μεγάλη εκδήλωση είναι την παραμονή των Χριστουγέννων με κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια και η τρίτη εκδήλωση στην αλλαγή του χρόνου, παραμονή Πρωτοχρονιάς, με μια συναυλία από τους Ιμάμ Μπαϊλντί και με ένα show πυροτεχνημάτων και φέτος με χορηγία από το ΕΒΕΘ.