Skip to main content

Μπουτάρης καλεί Ζέρβα να παραιτηθεί και στέλνει μήνυμα στους αντάρτες

Ο Γιάννης Μπουτάρης ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει δήμαρχος και κάλεσε όποιον διαφωνεί με τη γραμμή της διοίκησης να παραιτηθεί.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης εξαπολύοντας πολυμέτωπα πυρά κατά δημοτικών συμβούλων της παράταξής του «Πρωτοβουλία», οι οποίοι το τελευταίο διάστημα ασκούν κριτική στη διοίκηση.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει δήμαρχος και κάλεσε όποιον διαφωνεί με τη γραμμή της διοίκησης να παραιτηθεί.

Αναφερόμενος στον δημοτικό σύμβουλο και άλλοτε στενό του συνεργάτη Κωνσταντίνο Ζέρβα, είπε μεταξύ άλλων ότι «αν είναι έντιμος θα πρέπει να παραιτηθεί».

«Η φιλοδοξία των ανθρώπων δεν έχει όριο, μερικές φορές τυφλώνει. Όποιος θέλεις να πει κάτι, ας το πει. Ας κάνουν όποιες κινήσεις θέλουνε, εγώ δεν έχω πρόβλημα. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι ξεκάθαρα αντιπολίτευση. Παραιτήσου από δημοτικός σύμβουλος - γιατί με μας εκλέχθηκες δε βγήκες μόνος- αν είσαι έντιμος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε σε άλλο σημείο της συνέντευξης: «Διαφωνείτε, παραιτηθείτε εγώ αυτό ξέρω πως κάνει, όποιος φοράει παντελόνια».

Όπως ανέφερε, «η Πρωτοβουλία δεν έχει καταστατικό που προβλέπει διαγραφές, κάτι που αν γινόταν, θα το είχε χρησιμοποιήσει με τις σαχλαμάρες που γίνονται και ξεπερνούν τα όρια».

Αναφερόμενος στον δημοτικό σύμβουλο Στέλιο Λιακόπουλο σημείωσε ότι «αντιδρά επειδή δεν τον έχει κάνει αντιδήμαρχο». «Ο αντιδήμαρχος κάνει τη δουλειά του δημάρχου, ο Λιακόπουλος δε μπορεί να το κάνει αυτό» υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης. Σημείωσε πάντως πως «ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος δεν αυτονομείται, σε αντίθεση με τον Ζέρβα, ο Λιακόπουλος λέει διάφορα».

Ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να είναι δήμαρχος όσο αντέχει. «Είπα μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι θα είμαι δήμαρχος έως 100 χρονών, μάλλον πρέπει να το πω και σοβαρά» τόνισε.

Την ίδια στιγμή, επανέλαβε τη θέση του ότι μετά από δύο πενταετίες, πρέπει να αποσύρεται κάποιος,  «Η εξουσία φθείρει και διαφθείρει το πρόσωπο. Δε λέω βέβαια ότι είμαι φθαρμένος» σημείωσε.

Όπως είπε, σχετικά με τις διεργασίες για την επόμενη μέρα στην παράταξη, ότι ο ίδιος δε μπορεί να ορίσει ποιος θα είναι ο διάδοχος. «Δε μπορώ να δώσω δαχτυλίδι» τόνισε.

Τέλος, ο κ. Μπουτάρης απέκλεισε το ενδεχόμενο να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή. «Εμένα με ενδιαφέρει να είμαι καλός δήμαρχος. Δεν κατεβαίνω με τίποτα στην κεντρική πολιτική σκηνή, το έχω πει πολλές φορές» σημείωσε.