Skip to main content

Φωτιά σε Μεσαίο και Πετρωτό - Τι λέει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου(φωτο)

Προς το δάσος στο Μελισσοχώρι επεκτείνεται η φωτιά, που ξέσπασε λίγο πριν τις 15.30. Αποτράπηκε ο κίνδυνος για το μοναστήρι στο Μεσαίο.

Φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση ανάμεσα στα χωριά Πετρωτό και Μεσαίο του δήμου Ωραιοκάστρου ξέσπασε λίγο πριν τις 15:30.

Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν μάχη με τις φλόγες. Λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά, εκτός από ένα τμήμα της.

Στο σημείο βρίσκονται για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 12 πυροσβεστικά οχήματα με 26 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού γίνονται και από ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν μαρτυρίες, ο αέρας έστρεψε τη φωτιά προς το χωριό Μεσαίο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για εμπρησμό. Ωστόσο, έως αυτή την ώρα δεν κινδυνεύουν κατοικίες.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, αν και αρχικά υπήρξε κάποιος πανικός. «Η φωτιά επεκτείνεται προς το μεγάλο δάσος στο Μελισσοχώρι αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος γιατί υπάρχει δύναμη της πυροσβεστικής στο σημείο. Νωρίτερα υπήρξε κίνδυνος για το μοναστήρι στο Μεσαίο», υπογράμμισε ο κ. Γαβότης.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου ξεκαθάρισε ότι δεν κινδυνεύουν από τη φωτιά κατοικίες στην περιοχή.  

Λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα ο κ. Γαβότσης, ο οποίος έσπευσε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της φωτιάς, με ανάρτησή του στο facebook εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση ανταπόκριση τους, στους εργαζόμενους του δήμου που διέκοψαν ακόμη και τις καλοκαιρινές τους διακοπές προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Επιπλέον, ευχαριστεί τους αντιδημάρχους Καλλιθέας και Τεχνικών Έργων Χρήστο Παναγιωτίδη και Ευάγγελο Καραστερίου αντίστοιχα, τον πρόεδρο της κοινότητας Μεσαίου Αναστάσιο Λαζαρίδη και τον τοπικό σύμβουλο Γιώργο Παπαδόπουλο, τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο Γιώργο Μαξούρα για την πολύτιμη βοήθεια τους με τις δυο υδροφόρες του δήμου και σε όλους όσοι συνέβαλαν ώστε η φωτιά να περιοριστεί και να τεθεί υπό έλεγχο.

Φωτογραφίες από Theocharis Grigoriadis Cinestories