Skip to main content

Φωτιά στο κέντρο προσφύγων στα Διαβατά - Στο νοσοκομείο 4 άτομα(vid)

Από την πυρκαγιά κάηκαν 25 σκηνές των τεσσάρων ατόμων. Τέσσερα άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά, όπου βρίσκεται το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων, από τη φωτιά που ξέσπασε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες.

Από την πυρκαγιά κάηκαν 25 σκηνές των τεσσάρων ατόμων. Στο σημείο μετέβη η πυροσβεστική με πέντε οχήματα και 15 άντρες προκειμένου να κατασβήσουν την πυρκαγιά. Πυκνοί μαύροι καπνοί είχαν καλύψει το στρατόπεδο για αρκετή ώρα, ενώ υπήρξε από την αρχή ανησυχία για την πυρκαγιά, εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του κέντρου μετεγκαστάστασης, Σάκη Παπαθεμελή, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης τέσσερα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν εμφάνισε εγκαύματα.

Μετά το περιστατικό ομάδα προσφύγων προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας, κλείνοντας για λίγη ώρα τον δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο. Αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία, ενώ είναι σε εξέλιξη έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Φωτογραφία από twitter: @marpantazi