Skip to main content

Χαμός για τα Σκόπια: Ο Μπουτάρης αποκάλεσε τον Καλαφάτη «ανόητο» (vid)

Άναψαν τα αίματα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για την αναφορά του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη στα Σκόπια σαν «Μακεδονία».

Άναψαν τα αίματα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά τη συζήτηση για την αναφορά του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη στα Σκόπια σαν «Μακεδονία».

Συγκεκριμένα, ενώ απαντούσε στην αντιπολίτευση ο δήμαρχος, ο επικεφαλής των Εντάξει Σταύρος Καλαφάτης τον ρωτούσε εάν θα ζητήσει συγγνώμη για τη στάση του.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου , ο οποίος αποκάλεσε τον Σταύρο Καλαφάτη, «ανόητο». «Μου απευθύνατε κατηγορίες ότι πολλάκις έχω πει τα Σκόπια, "Μακεδονία". Το έχω πει άλλη μια φορά, όχι πολλάκις. Είστε παντελώς ανόητος, διότι δεν καταλαβαίνετε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.
Άμεσα αντέδρασε ο κ. Καλαφάτης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη συνεδρίαση η παράταξή του.

«Αποχωρείτε γιατί δεν σας συμφέρει», σχολίασε ο δήμαρχος.

«Δεν έχετε τη δύναμη πολιτικά να με αντιμετωπίσετε. Αποκαλέσατε έναν εκλεγμένο ανόητο, ενώ σας έχω θέσει σειρά ζητημάτων, πολιτικών. Ήμουν ευπρεπής και εσείς μου απαντήσατε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς», αποκρίθηκε ο κ. Καλαφάτης.

Κατά την έξοδο των δημοτικών συμβούλων από την αίθουσα υπήρξαν λεκτικές αντιπαραθέσεις.

«Λυπάμαι γι΄ αυτή την εξέλιξη, αλλά ορισμένες ενέργειες του κ. Καλαφάτη χάλασαν το θέμα», κατέληξε ο δήμαρχος, σημειώνοντας πως αυτή «η εξέλιξη δείχνει πόσο άδεια είναι η αντιπολίτευση».