Skip to main content

Στην ηλεκτροκίνηση μπαίνει η Δομοτεχνική- Συνεργασία με δίκτυο Fortizo

Ο όμιλος της Δομοτεχνικής και η εταιρεία Fortisis θέτουν στόχο τους τουλάχιστον 300 σταθμούς φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων κατά την επόμενη διετία.

Την από κοινού ανάπτυξη ενός εκτεταμένου Δικτύου Σταθμών Φόρτισης Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (Η/Ο) σε όλη την Ελλάδα αποφάσισαν η εξειδικευμένη εταιρία FORTISIS και ο όμιλος της ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗΣ, υπογράφοντας συμφωνία μεταξύ τους συνεργασίας. Στην επόμενη διετία έθεσαν ως στόχο να εγκαταστήσουν από κοινού 300 τουλάχιστον δημόσια προσβάσιμους σταθμούς φόρτισης Η/Ο, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο στους φορείς της αγοράς αυτοκινήτου να διαθέσουν περισσότερα ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην Ελλάδα, καθώς και στους καταναλωτές, που επιθυμούν να κινούνται με ένα καθαρό, αξιόπιστο και σύγχρονο μέσο μεταφοράς, όπως είναι το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, να αποβάλλουν το άγχος της επαναφόρτισής του. Ιδιαίτερα θετικά αναμένεται επίσης να είναι τα αποτελέσματα του σχεδίου αυτού για τον οδικό τουρισμό και τους κατόχους Η/Ο από τις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, που επισκέπτονται την Ελλάδα, αλλά και ευρύτερα για το περιβάλλον των πόλεων, που σήμερα στερούνται αντίστοιχων υποδομών και που επιβαρύνονται σημαντικά από τους ρύπους και το θόρυβο των συμβατικών οχημάτων.

«Ο όμιλός μας κάνει φέτος ένα μεγάλο βήμα τεχνολογίας και καινοτομίας. Μπαίνει πρωτοπόρος στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και συγκεκριμένα στις υποδομές φόρτισης, αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία του στη συντήρηση και ανάπτυξη δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, τις διεθνείς συνέργειές του στα έξυπνα δίκτυα, αλλά και την τεχνική διαχείριση και κατασκευή έργων υποδομής.» υπογράμμισε ο κ.Χάρης Αλεξόπουλος, από τη ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. «Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του δικτύου FORTIZO στην Ελλάδα, στην προοπτική δημιουργίας ενός φορέα εκμετάλλευσης υποδομών φόρτισης δημόσιας πρόσβασης με τη συνεργασία της εξειδικευμένης εταιρίας FORTISIS», σημείωσε ο κ.Ευθύμιος Αλεξόπουλος, από τη ΔΟΜΟΠΛΑΝ ΕΠΕ, μέλος του ομίλου της Δομοτεχνικής, που συμμετέχει στο εγχείρημα.  

«Επειδή το μέλλον της αυτοκίνησης περνάει από τον εξηλεκτρισμό της και καθώς οι στόχοι για την απανθρακοποίηση των μεταφορών και την απεξάρτηση τους από τα ορυκτά καύσιμα, που έχουν τεθεί για ολόκληρη την ΕΕ, ενισχύουν ακόμη περισσότερο αυτήν την τάση, εκτιμούμε, ότι τα επόμενα χρόνια η κυκλοφορία Η/Ο θα γνωρίσει θεαματική άνοδο και στην Ελλάδα. Με μεγάλη εμπειρία ήδη στην ανάπτυξη υποδομών φόρτισης και μετά από τρία χρόνια επιτυχούς λειτουργίας του δικτύου FORTIZO στην Ελλάδα, προχωράμε στο επόμενο βήμα σε συνεργασία με τον όμιλο της Δομοτεχνικής, με στόχο να κάνουμε την ηλεκτροκίνηση πραγματικότητα σε κάθε σημείο της χώρας και να υποστηρίξουμε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς  που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιουργούν τα νέα δεδομένα της αυτοκίνησης και της βιώσιμης κινητικότητας στις πόλεις μας», σημείωσε με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας ο κ. Δημήτρης Μιχαρικόπουλος, από τη FORTISIS ΕΠΕ.

Το δίκτυο FORTIZO αριθμεί σήμερα 21 σημεία επαναφόρτισης ημιταχείας (AC) και ταχείας (DC) φόρτισης, τα οποία είναι εγκατεστημένα κυρίως στην Αττική. Το FORTIZO παρέχει τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες ή διαχειριστές σταθμών αυτοκινήτων, εμπορικών κέντρων, ξενοδοχείων, γραφείων, πρατηρίων καυσίμων κ.α. να εγκαταστήσουν και να εκμεταλλευτούν κάποιο σταθμό φόρτισης Η/Ο, πρωτοπορώντας με τη σειρά τους στην εξυπηρέτηση των πελατών και συνεργατών τους, μέσω αξιοποίησης της ειδικής πλατφόρμας διαχείρισης σταθμών φόρτισης, αλλά και των λοιπών υπηρεσιών διασύνδεσης, προβολής, περιαγωγής, τιμολόγησης και παρακολούθησης των σταθμών, που παρέχει το Δίκτυο σε ιδιοκτήτες ή διαχειριστές σημείων επαναφόρτισης.