Skip to main content

Δώδεκα νεκροί από τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο (video)

Νέο σοκ στην Ευρώπη, φορτηγό έπεσε πάνω σε χριστουγεννιάτικη αγορά στη λεωφόρο Κουρφούρστενταμ, στο δυτικό Βερολίνο. Στους 48 οι τραυματίες.

Πάνω σε συγκεντρωμένο πλήθος στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου έπεσε ένα φορτηγό, προκαλώντας τον θάνατο 12 ατόμων και τον τραυματισμό 48, όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

«Η αστυνομία επιβεβαιώνει ότι ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε χριστουγεννιάτικη αγορά στην Μπράιτσαϊντπλατς», αναφέρει η τοπική εφημερίδα Berlin Morgen.

Για πολλούς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, τουλάχιστον πενήντα, κάνει λόγο στην έκδοσή της στο Διαδίκτυο η γερμανική εφημερίδα Berliner Morgenpost. Το Γαλλικό Πρακτορείο δίνει την ίδια πληροφορία επικαλούμενο δήλωση αξιωματικού της αστυνομίας.

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο το βράδυ της Δευτέρας, όπως μετέδωσαν οι Washington Times, επικαλούμενοι ιρακινές πηγές.

Το Γερμανικό Πρακτορείο μεταδίδει ότι πιθανόν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία.

«Η αλληλουχία των γεγονότων υποδεικνύει είτε ατύχημα είτε επίθεση», είπε ο υπουργός Εσωτερικών του συνομόσπονδου κρατιδίου του Βερολίνου Αντρέας Γκαϊσέλ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ ανέφερε επίσης σε δήλωσή του ότι ήταν παραμένουν ασαφή τα αίτια της σύγκρουσης.

Η επίθεση διαπράχθηκε κοντά στη λεωφόρο Κουρφούρστενταμ, στο δυτικό τμήμα του Βερολίνου.