Skip to main content

Φορολόγηση χύμα τσίπουρου - κρασιού ζητούν οι κλάδοι οινοπνευματωδών

Να φορολογηθεί «η έκνομη και αφορολόγητη δραστηριότητα του χύμα τσίπουρου και κρασιού» ζητούν οι κλάδοι οινοπνευματωδών ποτών.

Να φορολογηθεί «η έκνομη και αφορολόγητη δραστηριότητα του χύμα τσίπουρου και κρασιού» ζητούν, μεταξύ άλλων, οι κλάδοι οινοπνευματωδών ποτών, με αφορμή την επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι: Ένωση Αποσταγματοποιών Αμπελουργικών Προϊόντων Ελλάδος (ΕΝΑΠΑΠΕ), Επώνυμο Ελληνικό Κρασί, Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, Σύνδεσμος Ελληνικών Αποσταγμάτων Οινοπνευματωδών Ποτών (ΣΕΑΟΠ) και Ένωση Επιχειρηματιών Αλκοολούχων Ποτών τονίζεται ότι «το κοινό μήνυμα όλων των νόμιμων και φορολογουμένων επιχειρήσεων του ευρύτερου κλάδου μας προς την κυβέρνηση είναι ένα: Να φορολογηθεί η έκνομη και αφορολόγητη δραστηριότητα του χύμα τσίπουρου και κρασιού που έχει κανιβαλίσει τις αγορές μας και να προστατευθεί ο ευρύτερος κλάδος μας από τις στρεβλώσεις που προκαλούν τόσο οι έκνομοι μη φορολογούμενοι εμφιαλωτές όσο και οι λαθρέμποροι».

«Κατανοούμε απολύτως την ανάγκη αύξησης της συγκέντρωσης δημοσίων εσόδων, ωστόσο η διαιώνιση της υπερφορφολόγησης είναι αδιέξοδη. Ζητούμε τεχνοκρατική προσέγγιση, λογική και αποτελέσματα για την αναστροφή της συρρίκνωσης του κλάδου μας» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.