Skip to main content

Forbes: Πλουσιότερος Αμερικανός παραμένει ο Μπιλ Γκέιτς

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ παραμένει ο Μπιλ Γκέιτς, με την περιουσία του να ανέρχεται στο ποσό των 76 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ παραμένει ο Μπιλ Γκέιτς, με την προσωπική του περιουσία να ανέρχεται στο ποσό των 76 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την κατάταξη που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του περιοδικού Forbes.

Ο συνιδρυτής της Microsoft καταλαμβάνει την πρώτη θέση για 22η συνεχόμενη χρονιά. Το 1993 διαδέχθηκε τον επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, που καταλαμβάνει φέτος, για μια ακόμη φορά, τη δεύτερη θέση, με περιουσία που ανέρχεται στα 62 δισ. δολάρια.

Τις πρώτες θέσεις της κατάταξης, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χρονιά, μοιράζονται επικεφαλής μεγάλων βιομηχανιών αλλά και νέοι επιχειρηματίες που πλούτισαν χάρη στη ραγδαία εξάπλωση της χρήσης του Διαδικτύου.

Ο Μπάφετ, οι αδελφοί Τσαρλς και Ντέιβιντ Κόουκ (με περιουσία 41 δισ. δολαρίων) καταλαμβάνουν την 5η και 6η θέση) όπως και οι Ουόλτον, οι κληρονόμοι του κολοσσού στον τομέα διανομής Wal- Mart, και οι Μαρς, του πανίσχυρου ομίλου αγροτικών προϊόντων, είναι οι εκπρόσωποι του πλούτου από το παρελθόν.

Μαζί τους στην κορυφή της κατάταξης ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος (47 δισ. δολάρια στην τέταρτη θέση), ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ (40,3 δισ. δολάρια, στην 7η θέση) και ο Λάρι Πέιτζ της Google (στη 10η θέση με 33,3 δισ. δολάρια).

Η άνοδος των επιχειρήσεων που ασχολούνται με το Διαδίκτυο εξηγεί το γεγονός ότι ο Τζεφ Μπέζος είδε την περιουσία του να εκτοξεύεται κατά 54% μέσα σε ένα έτος και του Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατά 18%.