Skip to main content

Φονικός σεισμός με δύο νεκρούς στη Νάπολη - Κατέρρευσε κτήριο

Μια ηλικιωμένη γυναίκα και ένας ηλικιωμένος σκοτώθηκαν από κατάρρευση τμήματος τοπικής εκκλησίας. Οι τραυματίες είναι είκοσι πέντε

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους, δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν ενώ δέκα ακόμη αγνοούνται από τον σεισμό 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε χθες βράδυ στο νησί Ίσκια, έξω από την Νάπολη.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα και ένας ηλικιωμένος σκοτώθηκαν από κατάρρευση τμήματος τοπικής εκκλησίας. Οι τραυματίες είναι είκοσι πέντε, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Τα σωστικά συνεργεία μετά από τιτάνιες προσπάθειες κατάφεραν να διασώσουν τον μόλις 7 μηνών Πασκουάλε που ήταν εγκλωβισμένος κάτω από τα χαλάσματα ενός σπιτιού που κατέρρευσε στο Κάζα Μιτσόλα της Ισκια μετά το σεισμό.

Όταν ανασύρθηκε ζωντανό το μωρό οι διασώστε ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναξαν ότι είναι καλά στην υγεία του. Πλέον οι προσπάθειες έχουν εστιαστεί στον απεγκλωβισμό των αδελφών του μικρού Πασκουάλε.

Στο λιμάνι της Ίσκια διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Μέρος του νοσοκομείου του Λάκκο Αμένο, στο ίδιο νησί, εκκενώθηκε, διότι εντοπίσθηκαν ρωγμές στους τοίχους.

Tο Ιταλικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Γεωφυσικής αναθεώρησε την ένταση του σεισμού που έπληξε το νησί Ίσκια, από τους αρχικούς 3,6 στους 4 βαθμούς.



Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έναν άνδρα και μια γυναίκα από τα ερείπια.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι πήρε μέρος σε σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία της Ρώμης, με θέμα την αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που δημιουργήθηκε από το σεισμό.