Skip to main content

Φονική επίθεση κατά γιατρών στο Αφγανιστάν

Οι σοροί δέκα ατόμων, έξι Αμερικανών, μίας Γερμανίδας και μίας Γαλλίδας, οι οποίοι συμμετείχαν σε ιατρικη αποστολή, καθώς και δύο Αφγανών, βρέθηκαν διάτρητες από σφαίρες στο βόρειο Αφγανιστάν.
Οι Ταλιμπάν σκότωσαν «εννέα χριστιανούς μισθοφόρους» που είχαν μαζί τους αντίτυπα της Βίβλου στη διάλεκτο Νταρί, όπως δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, μετά τον εντοπισμό από την αστυνομία, των πτωμάτων δέκα ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους Δυτικοί, στο βόρειο Αφγανιστάν.

«Είχαν χαθεί. Όταν τους εντόπισε η περίπολός μας (των Ταλιμπάν), προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά θανατώθηκαν», δήλωσε ο Ζαμπινουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των ταλιμπάν σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το Γαλλικό Πρακτορείο από άγνωστη τοποθεσία.

«Είναι δέκα, από τους οποίους οι εννέα ξένοι. Πέντε από τους ξένους είναι άνδρες και τέσσερις γυναίκες. Ο τελευταίος είναι Αφγανός», πρόσθεσε ο Μουτζαχίντ.

«Είχαν αντίτυπα της Βίβλου στη Νταρί, χάρτες και συστήματα GPRS. Εφτιαχναν χάρτη των θέσεων των Ταλιμπάν», υποστήριξε ο ίδιος εκπρόσωπος. Η Νταρί είναι περσική διάλεκτος που ομιλείται στο Αφγανιστάν.

Οκτώ δυτικοί-έξι Αμερικανοί γιατροί, μία Βρετανίδα και μία Γερμανίδα-βρίσκονται μεταξύ των εκτελεσθέντων από στασιαστές Ταλιμπάν στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της ΜΚΟ για την οποίαν εργάζονταν.

«Πέντε άνδρες, όλοι τους Αμερικανοί και τρεις γυναίκες -μία Αμερικανίδα, μία Γερμανίδα και μία Βρετανίδα-είναι νεκροί», τόνισε ο Ντιρκ Φρανς, διευθυντής της χριστιανικής Διεθνούς Αποστολής Αρωγής (ΙΑΜ).

Την ευθύνη για την εκτέλεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, που μάχονται κατά της κυβέρνησης στην Καμπούλ και της ξένης παρουσίας στο Αφγανιστάν, τονίζοντας πως τα μέλη της οργάνωσης ήσαν στην ουσία «χριστιανοί ιεραπόστολοι», που μετέφεραν μαζύ τους βίβλους.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Αποστολή Διεθνούς Βοήθειας, η οποία εδρεύει στην Ελβετία και η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως «χριστιανική οργάνωση», ανακοίνωσε σήμερα στην ιστοσελίδα της ότι τα θύματα ήταν μάλλον μέλη της.

Τα θύματα ήταν μέλη μιας ομάδας οφθαλμιάτρων, που είχαν ολοκληρώσει μια αποστολή στην επαρχία Νουριστάν ύστερα από πρόσκληση των τοπικών κοινοτήτων και οι οποίοι επέστρεφαν στην Καμπούλ.