Skip to main content

«Φονική επίθεση εναντίον του λαού»

Την έντονη ανησυχία της για ενδεχόμενες συμφωνίες για το Αιγαίο, για το Κυπριακό και για μια σειρά εκκρεμότητες που υπάρχουν στα Βαλκάνια εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη «σε μ
Την έντονη ανησυχία της για ενδεχόμενες συμφωνίες για το Αιγαίο, για το Κυπριακό και για μια σειρά εκκρεμότητες που υπάρχουν στα Βαλκάνια εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με σημερινές δηλώσεις της, αναφερόμενη «σε μια άλλη πλευρά», όπως είπε, της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι πίσω από αυτές τις λεγόμενες πιέσεις και πίσω από την επιλογή της κυβέρνησης αν θα στρίψει το τιμόνι περισσότερο προς της ΗΠΑ ή την ευρωένωση, «υπάρχει το πρόβλημα της συμφωνίας για το Αιγαίο, για το Κυπριακό, τις συμφωνίες από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης, δεν αναφέρομαι στην ίδια την Κύπρο, και τις συμφωνίες για μια σειρά εκκρεμότητες που υπάρχουν στα Βαλκάνια».

Η ΓΓ του ΚΚΕ εξέφρασε φόβους ότι «η ελληνική κυβέρνηση, βάζοντας σε πρώτο πλάνο τα ελλείμματα και τα χρέη, προσπαθεί να κρύψει από τον ελληνικό λαό ότι οι συμφωνίες οι οποίες φαίνεται να έχουν δρομολογηθεί είναι συμφωνίες που θα έχουν και οικονομικές και πολιτικές και στρατιωτικές συνέπειες. Θα στραφούν εναντίον του ελληνικού λαού και γενικότερα μπορούν να δυναμιτίσουν έναν νέο κύκλο αντιπαραθέσεων και αναμετρήσεων τα επόμενα χρόνια στην περιοχή».

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, είπε η κ. Παπαρήγα, ότι «την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση κάνει τον κέρβερο, ότι τάχα αντιστέκεται και έχει μια ενεργητική πολιτική για να αντιμετωπίσει τις πιέσεις, κάνει κυριολεκτικά την πάπια για τις καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο που πραγματοποιούνται από την πλευρά της Τουρκίας, με αποκορύφωμα τη χθεσινή πολύ επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Άνδρο».

«Το πακέτο λοιπόν από τον 14ο μισθό που απειλείται, από το ΦΠΑ και τη βενζίνη που αν ανέβουν παραπέρα θα τινάξουν στον αέρα το εργατικό, το αγροτικό το λαϊκό εισόδημα, το πρόβλημα λοιπόν αυτό είναι αλληλένδετο και με τις εξελίξεις στο Αιγαίο, με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με την κατάσταση στα Βαλκάνια, ακόμα και με την πορεία του Κυπριακού», πρόσθεσε.

Για την οικονομική πολιτική η κ. Παπαρήγα είπε ότι η κυβέρνηση, όταν λέει ότι αρκεί το πρόγραμμα σταθερότητας, θέλει να αποκοιμίσει τον ελληνικό λαό για τα νέα μέτρα που θα έρθουν και πρόσθεσε ότι έχουν γίνει τεράστιες περικοπές. Αυτό, σημείωσε η κ. Παπαρήγα, δεν είναι νοικοκύρεμα, «αυτό είναι φονική επίθεση εναντίον του λαού».

«Σήμερα -πρόσθεσε- γράφουν οι εφημερίδες ότι οι Έλληνες εφοπλιστές δίνουν παραγγελίες σε ναυπηγεία στην Ασία για την κατασκευή νέου αριθμού πλοίων που θα αυξήσουν το στόλο τους, αυτοί είναι οι "πατριώτες". Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση σκέφτεται τι θα κάνει τα ναυπηγεία και τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και σκέφτεται τη συρρίκνωση μέχρι και την πώληση, δηλαδή το κλείσιμο.

Γιατί ο λαός πρέπει να πληρώσει λοιπόν; Στο μέτωπο της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ πρέπει να αντιταχθεί το λαϊκό μέτωπο των εργαζομένων και επίσης πρέπει να εξουδετερωθούν και όλες εκείνες οι ψεύτικες προτάσεις ότι με μια άλλη διαχείριση ο καπιταλισμός μπορεί να γίνει ανθρώπινος».