Skip to main content

Φωκάς για Ζάεφ: Προκλητικός ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ

Η κυβέρνηση συνεχίζει να διαπραγματεύεται εν κρυπτώ, δημιουργώντας ερωτηματικά στους Έλληνες πολίτες και δη τους Μακεδόνες, λέει ο βουλευτής της ΕΚ

Άξια απορίας χαρακτηρίζει ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Β´ Θεσσαλονίκης, Άρης Φωκάς, τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τα Σκόπια μετά και τις νέες χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, ότι δεν επιθυμεί ονομασία «erga omnes» και αλλαγή του Συντάγματος.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να διαπραγματεύεται εν κρυπτώ, δημιουργώντας μεγαλύτερη ανασφάλεια, αλλά και ερωτηματικά στους Έλληνες πολίτες και δη τους Μακεδόνες, για το αποτέλεσμα των συζητήσεων. Από την αρχή δήλωσα πως απαιτείται λύση στο σκοπιανό, όχι όμως με το όποιο τίμημα και προφανώς όχι με το ξεπούλημα της Μακεδονίας» σημειώνει ο κ. Φωκάς, υπογραμμίζοντας πως «κάποια στιγμή η κυβέρνηση θα πρέπει να ενημερώσει τι διαπραγματεύεται τόσο καιρό με τον κ. Ζάεφ, όταν μάλιστα ο Σκοπιανός πρωθυπουργός δηλώνει προκλητικά πως η ονομασία θα πρέπει να έχει μόνο διεθνή χρήση, δεν υπάρχει λόγος για αλλαγή του Συντάγματος και επαναλαμβάνει πως θα πρέπει και η Ελλάδα να... σταματήσει οποιαδήποτε κίνηση αλυτρωτισμού σε βάρος των Σκοπίων!».