Skip to main content

Φωκάς για Σκοπιανό: Η κυβέρνηση εγκλωβίστηκε στη ρητορική της

Η κυβέρνηση καλλιεργεί κλίμα αισιοδοξίας χωρίς ωστόσο να ανοίγει τα χαρτιά της για το ποιες είναι οι θέσεις της, αναφέρει ο βουλευτής.

Για ζήτημα που αποτελεί εκκρεμότητα ετών, αλλά μπορεί και πρέπει να κλείσει κάνει λόγο ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Άρης Φωκάς, αναφερόμενος στο θέμα της ονοματοδοσίας της ΠΓΔΜ.

«Τα εθνικά θέματα συνιστούν μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Η κυβέρνηση της χώρας εγκλωβίσθηκε στη ρητορική της και τη φρενίτιδα που καλλιέργησε», υποστήριξε ο βουλευτής, τονίζοντας πως «έχουμε ακόμη δρόμο μέχρι να φτάσουμε σε μία έντιμη λύση».

Σύμφωνα με τον κ. Φωκά, η κυβέρνηση καλλιεργεί κλίμα αισιοδοξίας ως προς την επίλυση του ζητήματος μετά και την ιδιωτική επίσκεψη του Σκοπιανού πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, η οποία συνοδεύτηκε και από τηλεφωνικές επαφές του Ζόραν Ζάεφ με τους κ.κ Τσίπρα και Κοτζιά, χωρίς ωστόσο να ανοίγει τα χαρτιά της για το ποιες είναι οι θέσεις της.

«Είναι αδιανόητο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα να κυοφορούνται εξελίξεις χωρίς οι πολίτες να γνωρίζουν τις θέσεις της κυβέρνησης και των κομμάτων» τονίζει ο κ. Φωκάς, επισημαίνοντας πως «η Ένωση Κεντρώων είναι αντίθετη με την "παράδοση" του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια».

«Χάθηκαν πολιτικό στρατηγικό κεφάλαιο και ευκαιρίες για λύσεις τα τελευταία χρόνια. Aς αντιμετωπίσουμε αυτή τη φορά το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων με την υπευθυνότητα που απαιτείται έτσι ώστε να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα που δεν θα βασίζεται σε πρόσκαιρα κομματικά οφέλη» καταλήγει ο βουλευτής την Ένωσης Κεντρώων.