Skip to main content

Φωκάς για υποβιβασμό Ηρακλή: Το κάστρο έπεσε από μέσα

Η απόφαση δεν επιτρέπεται να λειτουργήσει ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για αυτούς που ασέλγησαν σε βάρος του Ηρακλή, λέει ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ για τον υποβιβασμό του Ηρακλή στη Football League, εκφράζει σε δήλωσή του ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς, υποστηρίζοντας, ωστόσο, πως «το κάστρο έπεσε εκ των έσω».

«Προφανώς δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πως ο Ηρακλής χάνει για μία ακόμη φορά στις αίθουσες των δικαστηρίων όσα πανάξια κέρδισε στους αγωνιστικούς χώρους. Η απόφαση αυτή, σκληρή και άδικη, αποδυναμώνει περαιτέρω το ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης και εν γένει της βόρειας Ελλάδας, συνθλίβει τις προσπάθειες που κατέβαλαν το τελευταίο χρονικό διάστημα αγνοί φίλοι του ιστορικού αυτού συλλόγου που ήλπιζαν μέχρι τελευταία στιγμή στη δικαίωση», αναφέρει αρχικά ο κ. Φωκάς.

Και σπεύδει να προσθέσει: «Την ίδια ώρα, όμως, η απόφαση αυτή δεν επιτρέπεται να λειτουργήσει ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για αυτούς που τα τελευταία χρόνια ασέλγησαν σε βάρος του Ηρακλή, τον εκμεταλλεύτηκαν, έφτιαξαν όνομα επενδύοντας αέρα κοπανιστό. Αυτοί είναι που πρέπει να απολογηθούν για το πώς η ιστορική αυτή ομάδα που θα έπρεπε να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, πάλευε μέχρι την τελευταία αγωνιστική για να αποφύγει τον υποβιβασμό».

«Δυστυχώς, και λυπάμαι που το λέω, φαίνεται πως το κάστρο έπεσε εκ των έσω, από ανίκανους, από τυχοδιώκτες, από ανθρώπους που ήταν πολύ μικροί να διαχειριστούν το μέγεθος του Ηρακλή», υπογραμμίζει ο βουλευτής.

Εύχεται, δε, καταλήγοντας, «τουλάχιστον η φετινή περιπέτεια ας είναι η αφετηρία για την αναγέννηση της μεγάλης αυτής ομάδας».