Skip to main content

Φοφόνκα: Μακάρι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο Ηρακλής

«Χρειάζεται ηρεμία και οι παίκτες να παίξουν με πάθος. Τότε είμαι σίγουρος ότι ο Ηρακλής θα κερδίσει», δήλωσε ο βετεράνος επιθετικός του Γηραιού

Την ευχή του ώστε να κερδίσει ο Ηρακλής στο κυριακάτικο ντέρμπι εναντίον του ΠΑΟΚ εξέφρασε ο Έντερσον Φοφόνκα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βραζιλιάνος βετεράνος επιθετικός του Γηραιού:

«Θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Πιστεύω να κερδίσει ο Ηρακλής για τον κόσμο και να αλλάξει λίγο τα πράγματα. Στα ντέρμπι δεν υπάρχει φαβορί. Ο ΠΑΟΚ ξέρουν όλοι ότι είναι καλύτερος αλλά ο Ηρακλής χρειάζεται πάρα πολύ τους βαθμούς. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνει ένα καλό παιχνίδι. Ο κόσμος θέλει να κερδίσει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Θέλει να παραμείνει στην κατηγορία. Μακάρι να γίνει ένα καλό παιχνίδι».

Ανέδειξε την ψυχολογία ως το στοιχείο που θα δώσει τη νίκη: «Όταν παίζεις ένα τέτοιο παιχνίδι τα δίνεις όλα για να κερδίσει η ομάδα. Εάν αρχίσει το παιχνίδι και κάτι δεν πάει καλά, κάτι πάει στραβά στο παιχνίδι τότε μπορεί να αλλάξουν πολλά. Χρειάζεται ηρεμία και οι παίκτες να παίξουν με πάθος. Τότε είμαι σίγουρος ότι ο Ηρακλής θα κερδίσει».

Σχολιάζοντας τη θέση του Ηρακλή στη βαθμολογία εξήγησε: «Δεν είναι παράξενο γιατί όταν δεν γίνεται καλή δουλειά, υπάρχουν αντιδράσεις από τον κόσμο, δεν γίνονται σωστά οι πληρωμές τότε θα υπάρχουν προβλήματα. Το θέμα είναι ότι πρέπει να κερδίζει τα παιχνίδια και να μην πέσει κατηγορία. Πρέπει να βρεθεί μια λύση. Βλέπω ότι έχει περάσει πολύς καιρός αλλά ακόμη δεν έχει βρεθεί μια λύση. Υποφέρει ο κόσμος, υποφέρουν οι παίκτες, υποφέρουν οι υπάλληλοι και όλοι αυτοί που αγαπούν την ομάδα».

Όσο για το πιο παιχνίδι θυμάται περισσότερο; Η απάντηση προφανής. Άλλωστε όλοι το θυμούνται καλά… «Το πιο σημαντικό ήταν αυτό που κερδίσαμε μέσα στην Τούμπα αλλά και ένα παιχνίδι στο Καυτανζόγλειο που χάναμε με 0-1 αλλά κερδίσαμε».

Ευχήθηκε παράλληλα ο ΠΑΟΚ να μην παίξει καλά και να σκεφτεί ότι παίζει με τη… Σάλκε που επίσης φοράει μπλε: «Είχα δει το παιχνίδι με τη Σάλκε, το 0-3 στην Τούμπα. Μακάρι να κάνει τέτοιο παιχνίδι την Κυριακή. Να σκεφτεί ότι αντιμετωπίζει μια άλλη ομάδα με μπλε φανέλες. Μπορεί να κάνει την ίδια εμφάνιση; Θέλω να κερδίσει ο Ηρακλής. Ο Ηρακλής χρειάζεται να κερδίσει όχι μόνο με τον ΠΑΟΚ αλλά και μετά. Μακάρι να κάνει ένα κακό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ και για να μπορέσει να κερδίσει ο Ηρακλής και πιο εύκολα. Έκανα μια πλάκα γιατί η φανέλα μοιάζει με του Ηρακλή».