Skip to main content

Φοβάται ανταρσία το Μαξίμου για το ασφαλιστικό;

Κλίμα δυσαρέσκειας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπάρχει, αλλά υπάρχει και αισιοδοξία ότι δεν θα εκδηλωθεί.
Θα υπάρξει ζήτημα συνοχής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό; Χθεσινοβραδινές πληροφορίες της Voria.gr ανέφεραν ότι τέτοιο θέμα δεν τίθεται. Με την εξαίρεση των τριών βουλευτών, οι οποίοι δεν είχαν ψηφίσει και το Μνημόνιο, κανείς άλλος από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν πρόκειται να το καταψηφίσει. «Το πολύ - πολύ να υπάρξουν μια ή δύο εξαιρέσεις, αλλά σε καμία περίπτωση αυτές δεν θα οδηγήσουν τον πρωθυπουργό να προκηρύξει πρόωρες ...εκλογές», έλεγαν συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές για τις εξελίξεις εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου. Κι εννοείται ότι οι εξαιρέσεις αυτές δεν θα δώσουν καμία νομιμοποίηση στον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε λύσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κι από το μέτωπο των «3», που καταψήφισαν το Μνημόνιο, μόνο ο ένας, και συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου, είναι αποφασισμένος να καταψηφίσει και το ασφαλιστικό. Οι άλλοι δύο το σκέπτονται. Κατά συνέπεια, η αντίσταση μπορεί να αποδειχθεί ακόμα πιο αδύναμη. Παρ’ όλα αυτά, στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός για να αποκλεισθεί κάθε ενδεχόμενο να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Αντιθέτως στη ΝΔ, η θέση που διαμορφώνεται είναι ξεκάθαρη. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, τόσο επί τοις αρχής όσο κι επιμέρους.  Στη Ρηγίλλης, άλλωστε, δηλώνουν δικαιωμένοι ούτως ή άλλως δικαιωμένοι από τη στάση που κράτησαν και στο θέμα του Μνημονίου...