Skip to main content

Φλώρινα: Θανάσιμο ατύχημα στο ορυχείο της ΔΕΗ στο Αμύνταιο

Θανάσιμο ατύχημα για 42χρονο ηλεκτρολόγο στο ορυχείο Αμυνταίου Φλώρινας της ΔΕΗ. Ελαφρά τραυματίστηκαν άλλοι δύο εργαζόμενοι.

Ένας εργαζόμενος άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια της βάρδιας του στο ορυχείο Αμυνταίου Φλώρινας.

Πρόκειται για τον 42χρονο Ιωάννη Χατζή από το Κλειδί Φλώρινας, πατέρα τριών παιδιών, που εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος στο ορυχείο Αμυνταίου της ΔΕΗ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, χθες το βράδυ λίγο πριν από τη λήξη της απογευματινής βάρδιας μαζί με άλλους δύο συναδέλφους του προσπάθησαν να αποκαταστήσουν βλάβη στον αποθέτη Α4 του ορυχείου.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας, τον άτυχο εργαζόμενο χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα. Οι άλλοι δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά.

«Η ασφάλεια πάνω από όλα, είναι το σύνθημα μας και απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους στο Ενεργειακό Κέντρο» λέει ο πρόεδρος του σωματείου «Σπάρτακος» Μόσχος Μόσχου, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου εργαζομένου.

Το συγκεκριμένο ατύχημα έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των θανατηφόρων ατυχημάτων στο μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας. Για τις συνθήκες του ατυχήματος θα γίνει έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους και τη ΔΕΗ.