Skip to main content

Fleur & Coco: Όταν τα λουλούδια συνάντησαν τη σοκολάτα

Η Σάντυ Δημητριάδου παντρεύει τα λουλούδια με τη σοκολάτα και προσφέρει με τη Fleur & Coco βρώσιμες, οπτικές ψευδαισθήσεις που εντυπωσιάζουν

Κάθε φορά που βλέπει ένα λουλούδι φαντάζεται ένα σοκολατάκι. Για εκείνη άλλωστε είναι μία ακόμη αφορμή για τις γλυκιές της δημιουργίες, που θυμίζουν μάλλον μικρά έργα τέχνης. Η Σάντυ Δημητριάδου παντρεύει τα λουλούδια με τη σοκολάτα και προσφέρει με τη Fleur & Coco που δημιούργησε πριν από λίγο καιρό στη Θεσσαλονίκη βρώσιμες οπτικές ψευδαισθήσεις που εντυπωσιάζουν.

Αυτή την περίοδο στήνει το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής της, αφού η ενασχόλησή της ξεκίνησε ως οικιακό χόμπι που έκανε τους φίλους και την οικογένειά της να χαμογελούν, αλλά σύντομα εξελίχθηκε σε μια επαγγελματική στροφή, που η ίδια δεν είχε φανταστεί.

Σοκολατάκια bon bon, φτιαγμένα ένα ένα στο χέρι, διακοσμημένα με βρώσιμα λουλούδια και βαμμένα με αερογράφο και ειδικά χρώματα που φέρνει από τον Καναδά αποτελούν το σήμα κατατεθέν της, αν και φτιάχνει επίσης τούρτες mirror glaze, πάβλοβες, τάρτες και άλλα γλυκά.

Το αγαπημένο της hashtag όμως στους λογαριασμούς της στα social media «όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω… chocolatier» είναι ενδεικτικό των προτιμήσεών της. Στόχος της είναι να μπει στο επόμενο διάστημα στο catering γάμων, ενώ έχει ήδη κάνει τα πρώτα της βήματα σε ξενοδοχεία και εστίαση, όπου όμως θέλει να αναπτυχθεί περισσότερο, με την ευκαιρία και της δημιουργίας του εργαστηρίου, που θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο. Την ενδιαφέρει τόσο η χονδρική όσο και η λιανική, αν και έχει επιλέξει να μη διαθέτει κατάστημα στο εργαστήριό της, αλλά να δημιουργήσει e-shop.

Η ίδια –που συνεχίζει να εκπαιδεύεται και να μαθαίνει- ψάχνεται συνεχώς, θέλοντας να διαφοροποιήσει το εγχείρημά της. Έτσι, χρησιμοποιεί για τις μικρές συσκευασίες της βιολογικά κουτιά που είναι φτιαγμένα από το περίβλημα του καρπού του κακάο, βάζοντας ουσιαστικά τη σοκολάτα μέσα στη… σοκολάτα.

Η επιχειρηματική τριβή και το κίνητρο του ελεύθερου χρόνου   

Η Σάντυ Δημητριάδου ήταν πάντα καλλιτεχνικό πνεύμα. Αγαπούσε το θέατρο, ασχολούνταν με το styling και τη μόδα και είχε ανέκαθεν μια ξεχωριστή αισθητική. Η οικογενειακή επιχείρηση όμως με συστήματα αποθήκευσης (βιομηχανικά ράφια) την κέρδισε. Πριν από μία τριετία περίπου, όταν η μεγάλη της κόρη έφυγε από το σπίτι για να σπουδάσει, διαπίστωσε πως είχε πολύ ελεύθερο χρόνο στα χέρια της και αποφάσισε να κάνει κάτι με αυτόν. Η ζαχαροπλαστική είχε πάντα θέση στη ζωή της. Ήταν άλλωστε εκείνη που έφτιαχνε τις τούρτες για τα πάρτι των δύο κοριτσιών της, αλλά και γλυκά για την οικογένεια και για φίλους. Έτσι, αποφάσισε να γραφτεί σε μια σχολή ζαχαροπλαστικής και να εξελίξει το ζαχαροπλαστικό της ταπεραμέντο. Η καραντίνα διέκοψε τις σπουδές της στη μέση, της έδωσε όμως την ευκαιρία να πειραματιστεί στο σπίτι με τα γλυκά της και να εμπνευστεί. Στην προσπάθειά της να βρει τρόπους να στολίσει τις τούρτες και τις πάβλοβές της σκέφτηκε τα βρώσιμα λουλούδια και κάπως έτσι μπήκαν στη ζωή της. Ήταν μάλιστα μια πάβλοβα που είχε χαρίσει σε μια φίλη της, η οποία με τη σειρά της την ανέβασε στο Instagram, που άνοιξε την πόρτα για τις πρώτες της παραγγελίες. Το επόμενο βήμα ήταν να αναζητήσει έναν προμηθευτή βρώσιμων λουλουδιών και βρήκε τη Λίλιαν Κουΐδου και την The Chilli Factor. Μια φίλη δε της μαμάς της που της ζητούσε συνέχεια σοκολατάκια ήταν εκείνη που έστρεψε το ενδιαφέρον της στη σοκολατοποιία, για την οποία άρχισε να κάνει online σεμινάρια, αφού την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα. Σύντομα κατέληξε στα bon bon και τις πολυκαρμπονικές φόρμες, επιλέγοντας να στολίζει τα σοκολατάκια της με βρώσιμα λουλούδια. Μάλιστα, σε συνεργασία με τη Λίλιαν έβγαλε ένα σοκολατάκι με γέμιση σάλτσα φράουλα της The Chilli Factor και στη συνέχεια και άλλες δημιουργίες από βιολογική σοκολάτα για λογαριασμό της, όπως είναι σοκολατάκια που μοιάζουν με χάπια.
Σε όλη αυτή τη διαδικασία η οικογένειά της, που την είδε ξαφνικά να απομακρύνεται από την επιχείρηση και να τολμά κάτι εντελώς διαφορετικό, τη στήριξε απόλυτα. Άλλωστε, τα μέλη της ήταν και οι πρώτοι δοκιμαστές.

«Δίνω μεγάλη έμφαση στη λεπτομέρεια. Όλα γίνονται στο χέρι και θέλω να είναι όλα τέλεια» λέει στη Voria η Σάντυ Δημητριάδου, που βλέπει στη σοκολατοποιία μια δημιουργική διέξοδο και μια ανακούφιση ψυχής.