Skip to main content

Φλαμπουράρης: Θα προσπαθήσουμε και του χρόνου για την «13η σύνταξη»

Θα προσπαθήσουμε να την δώσουμε και του χρόνου όμως δεν την θεσμοθετούμε, αυτό περιγράφει και ο κ.Τσακαλώτος, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καταβάλει και του χρόνου τη «13η σύνταξη» αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στο ΑΝΤ1.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης δήλωσε ότι πρόκειται για σύνταξη που δίνεται μόνο για μία φορά, πρόκειται για υπεραπόδοση εσόδων που οι ίδιοι οι δανειστές δεν μετράνε.

«Θα προσπαθήσουμε να την δώσουμε και του χρόνου, όμως δεν την θεσμοθετούμε, αυτό περιγράφει και ο κ.Τσακαλώτος» τόνισε ο ίδιος συμπληρώνοντας ότι, «αν μπορέσουμε και του χρόνου αν έχουμε κάποια πλεονάσματα να τα διαθέσουμε στους αδύναμους».

Αναφορικά με την επιστολή Τσακαλώτου, υπογράμμισε ότι τα όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών «δεν είναι αυτά που ζητήθηκαν, αλλά αυτά που έχουμε συμφωνήσει».

«Πιάσαμε ένα όριο, θεωρήσαμε ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι σε αυτήν τη φάση με αυτά τα λεφτά που διαθέτουμε  πρέπει να πάρουν τα χρήματα» είπε.

«Η κριτική θεωρώ ότι είναι έξω από τα πολιτικά πλαίσια», ανέφερε ακόμα αφήνοντας αιχμές στην αντιπολίτευση, ενώ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι δεν ψήφισε το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους.

Μιλώντας για τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα  3,5%  για τον οποίο δεσμεύεται στην επιστολή του ο υπουργός Οικονομικών, ξεκαθάρισε ότι ο στόχος θα πιαστεί γιατί, θα έχουμε γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης, θα ενταχθούμε στην ποσοτική χαλάρωση και θα βγούμε στις αγορές.

«Θα πέσουν χρήματα στην αγορά και θα έχουμε ανάπτυξη, έτσι θα προκύψει το πρωτογενές πλεόνασμα. Τα έσοδα του Δημοσίου θα πολλαπλασιαστούν. Υπάρχει βάσιμη ελπίδα ότι τα πράγματα σύντομα θα αλλάξουν και πιστεύω ότι ο κόσμος έχει υπομονή. Θα έρθουν καλύτερες μέρες», δήλωσε τέλος ο κ. Φλαμπουράρης.