Skip to main content

Φλαμπουράρης: Λύση στη διαχείριση απορριμμάτων της Πελοποννήσου

Γίνεται σαφές ότι θα υπάρχει σημαντική μείωση στα ανταποδοτικά τέλη που θα επιβαρύνουν τους πολίτες, λέει ο υπουργός Επικρατείας.

«Πράσινο φως» για να ολοκληρωθούν εντός του Απριλίου τα απαραίτητα βήματα, ώστε να υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής του έργου διαχείρισης απορριμμάτων Πελοποννήσου, έδωσε η κυβέρνηση, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, μετά από διυπουργική σύσκεψη.

Σε δήλωσή του αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να βελτιώσει σημαντικά τους όρους που προέβλεπε η προηγούμενη σύμβαση στα παρακάτω σημεία:

α) μείωση του χρόνου διάρκειας της σύμβασης από 27 σε 21 χρόνια.

β) μείωση της εγγυημένης ποσότητας που θα αποδίδεται στην κεντρική διαχείριση από 150.000 χιλιάδες τόνους σε 100.000 χιλιάδες τόνους.

γ) κατασκευή επτά σταθμών μεταφόρτωσης αντί για δύο.

δ) ανταποδοτική παροχή ρεύματος σε κατοίκους της περιοχής, το οποίο θα προέρχεται από δωρεά της κατασκευάστριας εταιρείας μετά από την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων.

«Κατόπιν όλων αυτών γίνεται σαφές ότι θα υπάρχει σημαντική μείωση στα ανταποδοτικά τέλη που θα επιβαρύνουν τους πολίτες, λαμβάνοντας υπ' όψιν τη μείωση του κόστους μεταφοράς και τη δυνατότητα διαχείρισης και αξιοποίησης μεγαλύτερης ποσότητας απορριμμάτων από τους Δήμους», καταλήγει ο κ. Φλαμπουράρης.