Skip to main content

Φλαμπουράρης: Κάποιοι κανιβαλίζουν τα λεγόμενά μου

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης στηλίτευση την «προσπάθεια κάποιων στην αντιπολίτευση "να κανιβαλίσουν" το νόημα» των λεγομένων του.

Να σταματήσουν «κάποιοι για δικές τους σκοπιμότητες να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και να διαστρεβλώνουν την αλήθεια», σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ως προς το θέμα που έθιξε σε συνέντευξή του την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, καταλογίζοντας στρέβλωση διά της απομόνωσης της φράσης «δεν βλέπεις πια ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια».
 
Ο υπουργός Επικρατείας στηλιτεύει την προσπάθεια κάποιων στην αντιπολίτευση «"να κανιβαλίσουν" το νόημα» των λεγομένων του, «αυτοί που ανάγκασαν τον κόσμο να ψάχνει στα σκουπίδια», όπως υπογραμμίζει. Επισημαίνει πως δεν είπε ότι τελείωσαν τα προβλήματα των ανθρώπων που είναι αποκλεισμένοι από τον κοινωνικό ιστό και τονίζει πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και θα εντείνει τις προσπάθειές της προς αυτήν την κατεύθυνση.
 
Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του, ο κ. Φλαμπουράρης, αναφέρει: «Προς αποκατάσταση της στρέβλωσης που επιχειρείται στο θέμα που έθιξα την Κυριακή στον ΣΚΑΪ σημειώνω τα εξής: Καταρχήν απομονώθηκε η έκφραση "δεν βλέπεις πια ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια", χωρίς να γίνει αναφορά σε όλο το σκεπτικό που παρέθεσα στη εν λόγω τοποθέτησή μου. Δεν είπα ότι τελείωσαν τα προβλήματα των ανθρώπων που είναι αποκλεισμένοι από τον κοινωνικό ιστό».
 
«Τουναντίον, τόνισα ότι η κυβέρνηση καταβάλει προσπάθεια μέσα από τις δομές αλληλεγγύης, τις κάρτες για την αγορά τροφίμων, τα σισίτια των κοινωνικών φορέων και της Εκκλησίας να βελτιωθεί αυτή η άθλια εικόνα", προσθέτει. "Και αρχίζει να αποδίδει καρπούς αυτή η προσπάθεια και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η καθιέρωση των σχολικών γευμάτων έχει σχεδόν εξαλείψει το φαινόμενο παιδιών να λιποθυμούν λόγω υποσιτισμού», σημειώνει ο κ. Φλαμπουράρης, για να υπογραμμίσει: «Και προσπάθησαν κάποιοι στην αντιπολίτευση να κανιβαλίσουν το νόημα των λεγομένων μου, αυτοί που ανάγκασαν τον κόσμο να ψάχνει στα σκουπίδια».
 
«Η κυβέρνηση, όμως, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Και θα προσπαθήσει να βρει όσους ακόμη ψάχνουν στους κάδους, που είναι σαφώς λιγότεροι, και σκοπός μας είναι να μην υπάρχει ούτε ένας συμπολίτης μας που θα στερείται το φαγητό», συμπληρώνει.
 
«Αυτή είναι η πραγματικότητα και ας σταματήσουν κάποιοι για δικές τους σκοπιμότητες να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και να διαστρεβλώνουν την αλήθεια», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας.
 
Τέλος, ο κ. Φλαμπουράρης επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειές της, ώστε να ενισχυθούν περαιτέρω οι κοινωνικές δομές, ανακουφίζοντας τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας εδώ και επτά χρόνια».