Skip to main content

Φλαμπουράρης: Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα

Ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δε μιλά ούτε για νέα μέτρα ούτε για 4ο μνημόνιο.

Την άποψή του ότι η β' αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ενώ τόνισε ότι η συμφωνία που έχει υπογράψει η χώρα θα εφαρμοστεί πιστά.

«Θα προχωρήσουμε οπωσδήποτε στο κλείσιμο της β' αξιολόγησης διότι δεν είμαστε πια μόνοι μας στην Ευρώπη, υπάρχουν δυνάμεις που κυβερνούν είτε είναι ανερχόμενες, υπάρχουν δυνάμεις σοσιαλδημοκρατικές που σιγά-σιγά φεύγουν από τον εναγκαλισμό τους με την πολιτική των νεοφιλελεύθερων επιλογών κυρίως της λιτότητας και βλέπουν ότι μια λύση που θα συνεχίσει και θα αναπαράγει τα αποτελέσματα της δημοσιονομικής καταστροφικής λιτότητας στη χώρα μας έχει αντίκτυπο και σε αυτούς» ανέφερε.

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη Σόιμπλε για τον ρόλο του ΔΝΤ, ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δε μιλά ούτε για νέα μέτρα ούτε για 4ο μνημόνιο και απέδωσε προσπάθεια τέτοιων ερμηνειών σε κόμματα της αντιπολίτευσης είτε και σε ευρωπαϊκές δυνάμεις που ταυτίζονται με νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Αναφερόμενος στη ΝΔ, υποστήριξε ότι θέλουν ανακατάληψη της εξουσίας, σημειώνοντας όμως δεν μπορεί να γίνει ανακατάληψη της εξουσίας πάνω σε ερείπια και ότι δεν μπορεί να συμβαδίζουν με τις πολιτικές που εκφράζονται από τις συντηρητικές δυνάμεις και να τις κάνουν δικές τους και να τις εκφράζουν ως πολιτική επηρεάζοντας τα ελληνικά πράγματα.