Skip to main content

Φλαμπουράρης: Έρχεται ανάπτυξη που θα τρίβουμε τα μάτια μας

Πλέον δεν βλέπεις άνθρωπο, άνδρα, γυναίκα, παιδί, να ψάχνει μέσα στα σκουπίδια για το φαγητό του, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

Την άποψη ότι χάρη στον αγώνα που έδωσε η σημερινή κυβέρνηση δεν ψάχνουν πλέον οι άνθρωποι στα σκουπίδια για φαγητό, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ενώ διατύπωσε και την πεποίθηση του για «ανάπτυξη που θα τρίβουμε τα μάτια μας».

«Πλέον δεν βλέπεις άνθρωπο, άνδρα, γυναίκα, παιδί, να ψάχνει μέσα στα σκουπίδια για το φαγητό του. Πλέον δεν βλέπεις αυτό που είχε επεκταθεί τρομακτικά την περίοδο του 2014», τόνισε ο κ. Φλαμπουράρης.

Ακόμη, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι ο κόσμος πρέπει να είναι ήσυχος, αποκλείοντας περικοπές μισθών και συντάξεων. «Από τα μέσα του 2017 και όλο το 2018 θα βλέπουμε μια ανάπτυξη που θα τρίβουμε τα μάτια μας», πρόσθεσε μάλιστα.

Παράλληλα, ο κ. Φλαμπουράρης αμφισβήτησε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και απέκλεισε τις πρόωρες εκλογές.

«Μην περιμένετε εκλογές. Δεν θα πάμε σε εκλογές. Ο λαός είναι σίγουρος ότι το 2018 θα βγούμε από την κρίση. Δεν πιστεύουμε στις δημοσκοπήσεις. Δεν πιστεύουμε ότι έχουμε τις μισές μονάδες από τη ΝΔ. Ο κόσμος συνεχίζει να μας στηρίζει. Μας βλέπει στο δρόμο και μας λέει κρατάτε γερά», είπε.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει μέτρα για μετά από το 2018. Αφησε όμως ανοικτό το ενδεχόμενο να στείλει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος νέα επιστολή στους θεσμούς τις επόμενες ημέρες, στην οποία- όπως ανέφερε ο κ. Φλαμπουράρης- θα περιγράφει τα μέτρα αν υπάρξει μείωση των εσόδων.

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι ενδεχομένως ο κ. Τσακαλώτος να περιγράψει που θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης αλλά θα σημειώνει ότι «τα τελευταία δύο χρόνια σημειώθηκαν σημαντικά πλεονάσματα. Δεν ενεργοποιήθηκε ο κόφτης και αυτό θα συμβεί και τα επόμενα χρόνια».