Skip to main content

ΦΚΘ: Αναβιώνει η ταινία «Αυτή η νύχτα μένει» στη Θεσσαλονίκη

Σε νυχτερινό κέντρο θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας σε μια εκδήλωση προς τιμή του καλλιτέχνη Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Με τη διοργάνωση μιας ξεχωριστής εκδήλωσης, το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τιμάει έναν από τους πιο αντισυμβατικούς δημιουργούς του ελληνικού σινεμά, τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Τρίτη 8 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας του σκηνοθέτη «Αυτή η νύχτα μένει», όχι σε μια παραδοσιακή κινηματογραφική αίθουσα, αλλά σε ένα νυχτερινό κέντρο. Αμέσως μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συναυλία-έκπληξη του Σταμάτη Κραουνάκη, ο οποίος, οπως υπόσχεται το ΦΚΘ, θα μας ταξιδέψει στις αξέχαστες μουσικές του φιλμ, που υπέγραψε ο ίδιος.  

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε γράψει για το φιλμ «Αυτή η νύχτα μένει»: «...είναι η μόνη ταινία που έχω κάνει που δεν φοβάμαι να μπω στην αίθουσα μετά την προβολή. Οι θεατές είναι σε κατάσταση ευφορίας, και πρέπει να ομολογήσω ότι όχι μόνον δεν μου είναι δυσάρεστο, αλλά αισθάνομαι και φοβερά κολακευμένος, παρ’ όλες τις γνωστές θέσεις μου για το «κοινό», για την «κοινή γνώμη», την «κοινή λογική» και την «κοινή ηθική»...».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Parthenοn Film Festival και την Parallaxi.

Η προβολή θα γίνει στο Barbarella Live και η τιμή του εισιτηρίου είναι 6 ευρώ.