Skip to main content

Φοιτητική Εβδομάδα: Ξεκινά το μεγαλύτερο φοιτητικό φεστιβάλ του ΑΠΘ

Ανοίγει η αυλαία για τη «Φοιτητική Εβδομάδα» του Αριστοτελείου και για το «ΑΠΘ την Κυριακή» στη Θεσσαλονίκη. Ολόκληρο το πρόγραμμα των δύο δράσεων.

Συνολικά 50 δράσεις θεάτρου, χορού, εκθέσεων και αθλητισμού και τη συμμετοχή 235 φοιτητών περιλαμβάνει η φετινή διοργάνωση της Φοιτητικής Εβδομάδας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του μεγαλύτερο φοιτητικό φεστιβάλ του ΑΠΘ, του οποίου η αυλαία «ανοίγει» σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, η Φοιτητική Εβδομάδα του ΑΠΘ η οποία φέτος κλείνει τα 59 της χρόνια, μαζί με το «ΑΠΘ την Κυριακή» που θα πραγματοποιηθεί στις 7, 14 και 21 Μαΐου, πραγματοποιούνται στο πλαίσιο προσπάθειας του Πανεπιστημίου να ανοίξει τις πύλες τους προς το κοινό της Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνουν από παιχνίδια και δημιουργικά εργαστήρια, πειράματα, επιδείξεις, συναυλίες, αθλητισμός, εκθέσεις μέχρι και θεατρικές παραστάσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην επίσημη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ, ο αναπληρωτής πρύτανης Οικονομικών, αναπληρωτής καθηγητής Νίκος Βαρσακέλης, οι δράσεις του Πανεπιστημίου θα συνεχιστούν και το φθινόπωρο με τη συναυλία της  Συμφωνικής Ορχήστρας του ΑΠΘ στα γρασίδια του κάμπους και θα ολοκληρωθούν το Δεκέμβριο με συναυλία της ΣΟ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στη φετινή διοργάνωση εκτός από το πολυαγαπημένο «Κυνήγι του Θησαυρού» που διοργανώνεται κάθε χρόνο, αλλά και τον Αριστοτέλειο Δρόμο, μεταξύ άλλων θα συμμετάσχει για πρώτη φορά και η ομάδα Ιατρικής του Πανεπιστημίου, ενώ θα πραγματοποιηθούν έξι εκθέσεις φωτογραφίας.

«Η Φοιτητική Εβδομάδα είναι ένας θεσμός πλέον στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που έχει δημιουργηθεί από νέους για νέους και έτσι με αυτόν τον τρόπο διατηρεί κάθε χρόνο την φρεσκάδα και τον νεανικό ενθουσιασμό της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρσακέλης.

Όπως εξήγησε, στη φετινή διοργάνωση το πανεπιστήμιο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και στις δραστηριότητες εκτός κάμπους με τη βοήθεια διάφορων φορέων της πόλης.

Στο «ΑΠΘ την Κυριακή», φέτος συμμετέχουν 19 Τμήματα του ΑΠΘ (Φιλολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Φυσικής, Χημείας, Γεωλογίας, Πληροφορικής, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Χημικών Μηχανικών, Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Ιατρικής, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής, Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης και Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης), οι μονάδες του Πανεπιστημίου και περισσότεροι από 400 εθελοντές φοιτήτριες και φοιτητές που θα παρουσιάσουν το εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό έργο του Πανεπιστημίου, μέσα από πειράματα, παρατηρήσεις, ξεναγήσεις σε μουσεία, αρχεία και συλλογές, δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια, παρουσιάσεις και επιδείξεις.

Σύμφωνα με την Αναπληρώτρια Πρύτανη Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων, Καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου, «το ΑΠΘ ανοίγει τις πύλες του στην πόλη και η κοινότητα της Θεσσαλονίκης έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι το ΑΠΘ δεν είναι ένας κλειστός χώρος, αλλά είναι ένας χώρος προσβάσιμος με πολλά πράγματα να δείξει».

«Έτσι, δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επισκεφθούν, ασχέτως ηλικίας, να μάθουν μεταξύ άλλων πως γίνεται το κρασί, πως κάνουμε μια ανασκαφή και πως μπορούμε να κοιτάξουμε τα αστέρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τα χρήματα για τη διοργάνωση και των δύο δράσεων σύμφωνα με τους διοργανωτές προήλθαν από χορηγίες και διατέθηκαν εξολοκλήρου για τα υλικά των φοιτητών.

Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν η αναπληρώτρια πρύτανη Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων, καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου, ο αναπληρωτής πρύτανη Οικονομικών, αν. καθηγητής Νίκος Βαρσακέλης και φοιτητές.

Ολόκληρο το πρόγραμμα της «Φοιτητικής Εβδομάδας» εδώ.

Ολόκληρο το πρόγραμμα του «ΑΠΘ την Κυριακή» εδώ.