Skip to main content

FT: Η Ελλάδα προσλαμβάνει τη Rothschild ως σύμβουλο για το χρέος

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ελπίζουν να οριστικοποιήσουν τον διορισμό της Rothschild πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών

Η Ελλάδα σχεδιάζει να διορίσει την Rothschild ως σύμβουλο για το χρέος, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο επικαλείται δύο πηγές.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ελπίζουν να οριστικοποιήσουν αυτόν τον διορισμό της Rothschild πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 20 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, η Rothschild θα συμβουλεύσει τη χώρα σε όλους τους τομείς που συνδέονται με το χρέος της, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, την πιθανή ένταξη στο πρόγραμμα QE της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την επανέναρξη έκδοσης ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Η Rothschild αναμένεται να λάβει μπόνους, όταν η Ελλάδα ανακτήσει την πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων, πρόσθεσαν οι πηγές, σύμφωνα με τους Financial Times. Η Rothschild, για τον διορισμό της οποίας θα απαιτηθεί υπουργική απόφαση, θα αντικαταστήσει την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Lazard, η οποία συμβούλευσε τη χώρα κατά το αρχικό πρόγραμμα διάσωσης το 2012.