Skip to main content

Financial Times: Εντατικές επαφές για να ξεμπλοκάρει η αξιολόγηση

Ο Φεβρουάριος δεν είναι τυπικά, αλλά είναι ρεαλιστικά, ο χρόνος που πρέπει να επιτευχθεί πολιτική συμφωνία, εκτιμά αξιωματούχος της ΕΕ

Εντατικές επαφές γίνονται στο παρασκήνιο για να ξεμπλοκάρει η δεύτερη αξιολόγηση εν όψει του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Αν και υπάρχουν αμφιβολίες ότι το θέμα μπορεί να διευθετηθεί πλήρως στη συνεδρίαση αυτή, κοινή είναι η αίσθηση από τους πολιτικούς, για την ανάγκη επίτευξης σημαντικής προόδου, σημειώνει η εφημερίδα. «Ο Φεβρουάριος δεν είναι τυπικά, αλλά είναι ρεαλιστικά, ο χρόνος που πρέπει να επιτευχθεί πολιτική συμφωνία», αναφέρει αξιωματούχος της ΕΕ.

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δόση έως τον Ιούλιο για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, αξιωματούχοι της ΕΕ φοβούνται ένα σενάριο παρατεταμένης αβεβαιότητας που θα πλήξει την επενδυτική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, μετατρέποντας τις προβλέψεις του ΔΝΤ σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Επιπλέον, η σύνοδος του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου θα είναι η τελευταία πριν από τις γενικές εκλογές στην Ολλανδία, που είναι οι πρώτες σε μία σειρά κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη φέτος, σημειώνει το δημοσίευμα.