Skip to main content

Final 4 Κυπέλλου βόλεϊ: Μάχη ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού στο Αλεξάνδρειο

Μετά το 2002 το Αλεξάνδρειο, το ιστορικό γήπεδο της Θεσσαλονίκης, φιλοξενεί σήμερα και αύριο την τελική φάση του Κυπέλλου Ανδρών

Το 31ο Κύπελλο Ελλάδας στο βόλεϊ αναζητεί κάτοχο, με το Final 4 της διοργάνωσης να επιστρέφει μετά από 15 χρόνια στη Θεσσαλονίκη και το Παλέ Ντε Σπορ, και τους ΑΟΠ Κηφισιάς, ΑΟ Ορεστιάδας, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να είναι οι τέσσερις διεκδικητές του τίτλου.

Κι όπως σε κάθε ανάλογη διοργάνωση έτσι και σ’ αυτό το Final 4 υπάρχει φαβορί και είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει στο δεύτερο ημιτελικό το άλλο φαβορί τον ΠΑΟΚ, ενώ στον πρώτο (χρονικά) ημιτελικό συγκρούονται τα αουτσάιντερ.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός βρίσκονται αντιμέτωποι για 3η φορά τα 4 τελευταία χρόνια στον ημιτελικό (2 στα 2 έχει ο Ολυμπιακός) ενώ τη μοναδική φορά που δεν κοντραρίστηκαν στους «4» ήταν το 2015 όπου αποτέλεσαν το ζευγάρι του τελικού με τον ΠΑΟΚ να είναι ο νικητής.

Στο άλλο ζευγάρι υπάρχει η απογοητευμένη Ορεστιάδα, που υποβιβάστηκε στην Α2 και η Κηφισιά που διεκδικεί στο 4ο συνεχόμενο Final 4 που συμμετέχει, την 3η συμμετοχή σε τελικό (παραμένει χωρίς τρόπαιο).

Οι Θρακιώτες ψάχνουν να βρουν… κίνητρο κι ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι παίζουν κόντρα στην ομάδα που… επικύρωσε τον υποβιβασμό τους, καθώς την περασμένη εβδομάδα η Κηφισιά τους κέρδισε με 3-0 για το πρωτάθλημα.