Skip to main content

«Φίλτρο» Ελλήνων ερευνητών καθαρίζει το νερό με ρεύμα και... οξυζενέ

Ερευνητές από το ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη εξέλιξαν την υπάρχουσα τεχνολογία με πιο «καθαρά» αποτελέσματα, φιλικότερα προς το περιβάλλον και την υγεία

Τα υπολείμματα γεωργικών φαρμάκων, οι διαλύτες, τα συντηρητικά, οι φαρμακευτικές ουσίες, τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας, και άλλα βιομηχανικά χημικά προκαλούν τη ρύπανση του νερού. Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και στον άνθρωπο από τους συνθετικούς οργανικούς ρύπους ανησυχούν τους ερευνητές που προβληματίζονται για την εκτεταμένη ρύπανση των επιφανειακών και υπόγειων υδροφορέων.

Ήδη γίνεται έρευνα και αναπτύσσονται αποτελεσματικές, οικονομικές και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες για την παραγωγή ασφαλούς και καλής ποιότητας πόσιμου νερού και την προστασία του περιβάλλοντος.

Με αυτά τα κίνητρα διαμορφώθηκαν οι στόχοι του ερευνητικού έργου «ΝΗΡΟΝ» κατά το οποίο αναπτύχθηκε μια νέα διάταξη σε μορφή «φίλτρου» με ιδιαίτερα καινοτομικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα έναντι τόσο των συμβατικών όσο και άλλων προηγμένων τεχνολογιών επεξεργασίας του νερού.

Διαβάστε περισσότερα στη Greenagenda.gr