Skip to main content

Φίλης: Ακραίες ομάδες και στρατηγοί έδωσαν τον τόνο στο συλλαλητήριο

Ακραίες ομάδες και στρατηγοί έδωσαν τον τόνο στο συλλαλητήριο, η κυβέρνηση πρέπει να συνομιλήσει με τους πολίτες, είπε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Την άποψη ότι η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται με συλλαλητήρια εξέφρασε ο Νίκος Φίλης, ενόψει και του νέου συλλαλητηρίου για το ονοματολογικό στην Αθήνα, στις 4 Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Φίλης είπε ότι «δεν ήταν ακραίοι όλοι οι άνθρωποι στο συλλαλητήριο, έχουν φόβους και φοβίες, η κυβέρνηση πρέπει να συνομιλήσει με όλους τους πολίτες».

Έκανε δε λόγο για «κατηχητικό» και επίκληση του στρατού στο συλλαλητήριο. «Aκραίες ομάδες και στρατηγοί έδωσαν τον τόνο στο συλλαλητήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Φίλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε επίσης ότι «το να πάνε στο συλλαλητήριο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι έξω από τις πολιτικές μας απόψεις».

Επίσης, υπενθύμισε τη στάση του Αντώνη Σαμαρά, κάνοντας λόγο για διπλωματική τραγωδία. «Είχε άλλη γραμμή από τον Μητσοτάκη, ο Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να εφαρμόσει τη γραμμή της κυβέρνησης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Επίσημη θέση της κυβέρνηση είναι η συνθέτη ονομασία, πάγια θέση την τελευταία 25ετία, η κυβέρνηση έχει μια γραμμή, δεν έχει δύο» επέμεινε πάντως ο πρώην υπουργός. Ο κ. Καμμένος, πρόσθεσε, έχει διαφορά άποψη θα την κουβεντιάσουμε στη Βουλή όταν έρθει η ώρα και θα τοποθετηθεί κι ο ίδιος.

Για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ανέφερε πως «είναι σαφές ότι αποκλίνει, όμως (σε περίπτωση συμφωνίας) η Βουλή θα ψηφίσει, η χώρα έχει Σύνταγμα, εκεί θα τοποθετηθούν τα κόμματα».

Καταλόγισε στη ΝΔ μικροπολιτικό παιχνίδι όσον αφορά το θέμα της ονομασίας, και αντέτεινε ότι «μυστική διπλωματία είναι όταν δυο χώρες συνωμοτούν εις βάρος μιας τρίτης, άλλο μυστική άλλο θεσμική διπλωματία, δεν υπάρχει μυστική διπλωματία. «Υπάρχουν δίαυλοι ενημέρωσης που δεν είναι δημόσιοι» είπε.

«Δεν βλέπω ρήγμα στο εσωτερικό της Εκκλησίας, αλλά λανθασμένα μπαίνει σε ζητήματα πολιτικής, δικαίωμά της, αλλά εφόσον μπαίνει στα χωράφια της πολιτικής θα δεχθεί τον αντίλογο και θα κριθεί ‘’θα τα ακούσεις’’» σχολίασε μάλιστα ο κ. Φίλης. Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχουν θύλακες Χρυσαυγίτικοι στην Εκκλησία όπως ο Καλαβρύτων που έλεγε τη ΧΑ «γλυκιά ελπίδα».