Skip to main content

Φίλης: Η Εκκλησία να αναγνωρίζει την ελευθερία του ανθρώπου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο που προβλέπει τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, ασκώντας κριτική στη στάση της Εκκλησίας.

Να μην αλλάξει η πρόβλεψη του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου από τα 15 έτη ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι θα πρέπει όμως να ληφθούν υπόψιν όλες οι παρατηρήσεις του επιστημονικού κόσμου.

«Η Εκκλησία πρέπει να αναγνωρίζει την ελευθερία στον άνθρωπο», ανέφερε ο κ. Φίλης και συνέχισε: «Η Εκκλησία με την αυστηρή της στάση απέναντι στο νομοσχέδιο αμφισβητεί την ίδια την ύπαρξη του ανθρώπου και σπρώχνει σε ρατσιστικό λόγο».

«Η ιεραρχία λειτουργώντας ως μια δομή εξουσίας ξεχνά πολλά από τα μηνύματα του χριστιανισμού και επιθυμεί λαοσυνάξεις αλλά ο κόσμος έχει σήμερα άλλα προβλήματα και δεν παρασύρεται από τέτοιες απόψεις» πρόσθεσε ο κ Φίλης.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι πολιτικές διαφωνίες επί του νομοσχεδίου είναι δείγμα δημοκρατίας και πως οι αντιδράσεις ακόμη και μέσα στις ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δεν προκαλούν πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι η κυβέρνηση δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη για την εισαγωγή του νομοσχεδίου αυτού στη Βουλή.